Rôzne

Už ste o takých počuli? Najneobyčajnejší psi, ktorých môžete stretnúť v Michalovciach

Stovky psov obývajú naše mesto a nie vždy ide len o yorkshirov či ovčiakov. Veď sledujte, aj aké nevšedné plemená sú v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Už ste o takých počuli? Najneobyčajnejší psi, ktorých môžete stretnúť v Michalovciach
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, v Michalovciach sú prihlásené stovky havkáčov a medzi trojicu najčastejších, nepočítajúc krížencov, patria yorkshirský teriér, nemecký ovčiak a čivava. Celý rebríček top 10 nájdete tu.

No medzi prihlásenými psami v Michalovciach sa nájdu aj také, ktoré sú v rámci svojho plemena jediným zástupcom v meste. A v rámci nich možno natrafiť na v našich končinách naozaj nevšedné plemená. A práve na také sme sa teraz zamerali.

Už ste počuli napríklad o boloňskom psíkovi? Je pomenovaný podľa Bologni, mesta v Taliansku. Patrí do skupiny bišónov, čo je jedno z najstarších psích plemien. Malý biely psík má dlhú kučeravú srsť.

Ďalším nevšedným domácim maznáčikom v našom výbere je alabai stredoázijský. Je jedným z najstarších bojových a strážnych plemien psov, história plemena je staršia ako 2000 rokov. Spočiatku bol používaný na ochranu stád oviec

A o plemene jagdteriér ste už počuli? To je pomerne mladé a vyšľachtili ho asi pred 80 rokmi z foxteriéra a ďalších tmavších teriérov. Nemeckí poľovníci zrejme v tom čase potrebovali drsnejšieho a agresívnejšieho psa než bol až príliš domestikovaný foxteriér.

Ďalším psom, pri ktorom nejde o často sa vyskytujúce plemeno v našich končinách a ktorý je v Michalovciach jediným zástupcom svojho druhu je japonský čin. Zástupcovia tohto starého ázijského psieho plemena sú veľmi malí. Dorastajú do výšky od 20 do 25 cm. Japonský čin dosahuje hmotnosť okolo 3 kg.

Španiel Kráľ Karol je tiež jediným zástupcom svojho psieho plemena v Michalovciach. Je to azda najkráľovskejšie plemeno. A už od stredoveku bol obľúbený spoločník korunovaných hláv. Pomenovanie dostal podľa anglického kráľa Karola I., ktorý panoval v prvej polovici 17. storočia. Bol aj obľúbencom škótskej kráľovnej Márie a anglického kráľa Karola II.

Ste aj vy majiteľom nevšedného psa alebo iného zvieraťa a bývate v Michalovciach či blízkom okolí? Ozvite sa nám na michalovce@global24.sk.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné, japonský čin

Pozrite si vo videu snežných psíkov v Tatranskej Lomnici.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM