Rôzne

Už viete, čo budete robiť ráno na Silvestra? Toto je michalovská tradícia

Ešte nemáte plány na posledný deň tohto roka? V Michalovciach môžete zažiť aj zaujímavú silvestrovskú tradíciu. Pridáte sa?

Ilustračný obrázok k článku Už viete, čo budete robiť ráno na Silvestra? Toto je michalovská tradícia
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Už 30 rokov majú Michalovčania, prípadne návštevníci nášho mesta, možnosť začať Silvester kvalitným kultúrnym podujatím. Na ňom dá nadýchať takpovediac slávnostnejšej atmosféry, ktorá potom ľudí sprevádza až k rozlúčke so starým a k zvítaniu sa s novým rokom.

Jubilejný ročník

Práve o takéto úvodné chvíle Silvestra, ako posledného dňa roka, sa stará michalovské Zemplínske múzeum (ZM). To svojich návštevníkov však v súčasnosti pre rekonštrukciu nemôže privítať vo svojich priestoroch. Tradičné silvestrovské vernisáže sa tak už po druhýkrát presunú do Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Prvýkrát sa miesto zmenilo práve minulý rok.

Za účasti predstaviteľov mesta sa otvorí 30. ročník Silvestrovskej vernisáže O hline a z hliny a to konkrétne 31. decembra o 10. hodine v Zemplínskom osvetovom stredisku Michalovce. „Zemplínske múzeum v Michalovciach a Zemplínske osvetové stredisko Michalovce pozývajú v rámci 600. výročia písanej histórie hrnčiarstva na 30. ročník Silvestrovskej vernisáže,“ zverejnili organizátori.

Keramika a obrazy

Súčasťou silvestrovského programu v Michalovciach bude aj v tomto roku vernisáž výtvarných diel. „V priestoroch ZOS budú prezentované obrazy aj keramika,“ zverejnili zo strediska. Ide o výber diel týchto autorov: Ľudmila Lakomá – Krausová, Július Kráľ, Dušan Labik, Ján Kováč. S keramikou sa predstaví Ján Kiselovič starší. Výstava zo Zemplína bude prístupná pre verejnosť do 27. januára budúceho roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM