Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Užite si posledný mesiac roka: Toto sú naj akcie decembra v Michalovciach

Posledný mesiac roka prichádza. Na čo sa tešiť v decembri v Michalovciach? Tieto akcie hodnotíme ako tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Užite si posledný mesiac roka: Toto sú naj akcie decembra v Michalovciach
Zdroj: TASR

Vianočný koncert

4.12. 2017 o 16:30 hod., Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach

Základná umelecká škola a jej združenie rodičov pozýva verejnosť na vianočný koncert hudobného odboru. Vianočný koncert si môžete vychutnať v sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach o 16:30 hod.

Mikuláš 2017

6. 12. 2017 o 17:00 hod., tribúna pri Mestskom úrade Michalovce

Rozsvietenie vianočnej výzdoby, vrátane vianočného stromčeka, je naplánované na 6. decembra o 17:00 hod. V programe uvidíte aj koledy v podaní folklórneho súboru Zemplínik. A príde aj Mikuláš.

Adventný literárno-hudobný večer

7. 12. 2017, Rímskokatolícky farský kostol v Michalovciach

Počas adventu si môžete vychutnať aj pekné chvíle vo farskom kostole v Michalovciach, kde sa bude konať adventný literárno-hudobný večer. V rímskokatolíckom kostole sa prítomným predstaví Štefan Bučko ako recitátor a Ján Bulla na organe.

Vianočný koncert ZUŠ TalentUm

7. 12. 2017, Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach

Žiaci Základnej umeleckej školy TalentUm sa predstavia so svojím vianočným koncertom 7. decembra. Na ich program sa môžete prísť pozrieť do Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach. Vo veľkej sále pre návštevníkov navodia tú správnu sviatočnú atmosféru.

Slávnostné zasadnutie

8. 12. 2017 o 17:00 hod., vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska Michalovce

Mesto Michalovce vás pozýva na Slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Michalovciach pri príležitosti odovzdávania ocenení Čestné občianstvo, Cena mesta a Cena primátora mesta. V programe účinkuje LenART Quartet . Vstup na slávnostné odovzdávanie ocenení spojené so zaujímavým kultúrnym programom je voľný.

Vianočné trhy

8. – 9. 12. 2017, centrum Michaloviec

Vianočné trhy sa v našom meste tešia každoročne obľube. Stánky, rozvoniavajúce jedlá či chutné nápoje a predovšetkým vianočná atmosféra nás jednoducho lákajú.

Slovenské Vianoce s Božidarou Turzonovovou

9. 12. 2017 o 17:00 hod., Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach

Benefičný koncert pod záštitou primátora Viliama Zahorčáka bude nielen o vianočnej poézii Pavla Orságha Hviezdoslava, Janka Silana, Petra Bellu-Horala, Milana Rúfusa, ale aj o prvej dáme slovenského divadla Božidare Turzonovovej. Zaznejú slovenské vianočné spevy od 18. storočia až po súčasnosť v podaní mužského speváckeho okteta Danubius Octet Singers. Pod vedením dirigenta Daniela Simandla sú na programe literárno-hudobného podujatia Slovenské Vianoce.

Divadlo pri fontáne

12. 12., 28. 12. 2017 o 18:00 hod., Mestské kultúrne stredisko Michalovce

Michalovské ochotnícke divadlo uvedie premiéru hry Koniec štátnej cesty. Na prvé predstavenie sa môžete prísť pozrieť 12. decembra o 18:00 hod. a na reprízu 28. decembra v rovnakom čase.

Spievame koledy na námestí

13. 12. 2017, pred tribúnou na michalovskom námestí

Na námestí si budete môcť 13. decembra pozrieť program, ktorý v predvianočnom čase ponúkne poslucháčom oázu pokoja, pozastavenie sa v zhone času a zamyslenie sa nad trvalými hodnotami našej kultúry a histórie. Program s názvom Spievame koledy na námestí je pre všetkých, ktorí sa v hektickom období radi zastavia.

Návrat dážďovníkov

15. 12. 2017 o 18:00 hod., Mestské kultúrne stredisko Michalovce

Vo vestibule Mestského kultúrneho strediska Michalovce bude zaujímavá výstava zameraná na ochranu vtákov a netopierov v budovách na Slovensku. Budete si môcť pozrieť špeciálne búdky určené na inštaláciu na budovy, paneláky i rodinné domy, ale aj panely s informáciami o týchto živočíchoch.

The Golden Voices of Gospel

16. 12. 2017 o 15:00 hod., Metské kultúrne stredisko v Michalovciach

Mesto Michalovce vás pozýva na koncert tradicionálnych gospelových piesní a černošských spirituálov v podaní umelcov z USA. Gospely sú piesne s náboženským obsahom, sú to vlastne zjednodušené modlitby, ale koncerty navštevujú ľudia bez ohľadu na vieru nakoľko ide aj o výnimočnú hudobnú udalosť. Nebudú chýbať ani známe skladby “OH , Happy Day” či “Glory, Glory, Hallelujah”.

Vianoce s heligónkou

17. 12. 2017, Zlatý býk v Michalovciach

Každým rokom spolu s Vianocami prichádza čas radosti, ktorý sa vám bude snažiť vytvoriť aj koncert s heligónkou 17. decembra v Zlatom býkovi. S heligónkou si vychutnáte to osobité čaro, pri ktorom mäknú srdcia. Už tradične bude tretia adventná nedeľa patriť v Michaloviach vianočnej heligónke.

Koncert zboru VOKINS

26. 12. 2017, kostol Saleziáni v Michalovciach

Michalovský mládežnícky orchester VOKINS vás počas vianočných sviatkov pozýva na svoj koncert. Skupina talentovaných mladých ľudí, ktorí sa venujú nielen spevu, sa predstavia 26. decembra v Selziánoch v Michalovciach.

Festival improvizácie, hudby a…

26. 12. 2017, od 19:00 do 4:00 hod., Freedom, Námestie osloboditeľov 80, Michalovce

Festival improvizácie, hudby a… sa uskutoční 26. decembra vo Freedome už po tretíkrát. Organizátori sľubujú to najlepšie od našich rodákov zo Zemplína a okolia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM