Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V centre Michaloviec sa ocitli krásne zvieratá: Papagáje, holuby aj zajace, FOTO

Naozaj pekný pohľad. V centre nášho mesta ste mohli obdivovať všelijaké druhy krásnych zvierat. Boli sme na mieste s našim objektívom.

Ilustračný obrázok k článku V centre Michaloviec sa ocitli krásne zvieratá: Papagáje, holuby aj zajace, FOTO
18
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas jarmoku sa v Michalovciach vo dvore starého súdu konala Výstava drobnochovateľov, ktorá skončila v nedeľu 21. augusta. Do centra nášho mesta doniesli domáci vystavovatelia rôzne zvieratá.

Chovateľský koníček

Dvor starého súdu v Michalovciach bol plný sliepok, mnohé z nich sa však na tradičné sliepky ani nepodobali. Pre chovateľov, ktorí prišli vystavovať, je chovateľstvo tradícia, ktorá k nášmu regiónu neodmysliteľne patrí. Ako nám vystavovatelia povedali, chovateľstvo pre nich nie je spôsob, ako si zadovážiť samozásobovanie mäsom, ale koníček s mnohými pozitívnymi dopadmi.

Starostlivosť o zvieratá rozvíja v ľuďoch záujem o prírodu. Na výstave, ktorá sa konala v Michalovciach počas jarmočných dní, si návštevníci mohli pozrieť desiatky kusov hydiny, králikov, holubov i exotických vtákov. Chovatelia na nej prezentovali výsledky toho najlepšieho, čo sa im podarilo dochovať.

Výstavné kúsky

Keď ste prechádzali námestím, možno aj vás do dvora starého súdu prilákal spev vtáctva, či kikiríkanie čierneho kohúta. V nenápadnej uličke sa v klietkach na obdiv nachádzali aj poštové holuby, kohúty či sliepočky. Nešlo pri tom o všednú hydinu alebo vtáctvo, ale o výstavné kusy, ktoré svojím sfarbením, či stavbou tela zaujali mnoho návštevníkov.

„Nikdy v živote som nevidel takého veľkého a chlpatého kohúta. Je krásny,“ povedal Tomáš o kohútovi, ktorý mal bohaté perie. Najmenší návštevníci mohli na zvieratách nechať oči. „Mne sa najviac páčia zajačiky, pretože vyzerajú ako plyšové hračky,“ zhodnotilo malé dievčatko.

Na výstave ste mohli vidieť aj pestrú paletu farieb exotických vtákov, anglických hrvoliakov, moravských pštrosov, rimanov, pižmové kačice, ruánske kačice, či brahmanky.

Viac už uvidíte v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

V obrazoch: Takéto zvieratá ste mohli obdivovať pri michalovskom námestí
18
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM