Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V horúčavách drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na michalovských terasách

Počas horúcich letných dní osviežujúci nápoj každému padne vhod. Množstvo ľudí obľubuje si so svojimi známymi posedieť na terasách. Tie v Michalovciach ponúkajú všakovaké drinky, my sme sa zamerali na tie menej tradičné. Ktoré teda zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku V horúčavách drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na michalovských terasách
Zdroj: Dnes24.sk

Modrá citronáda

Medzi nevšedné limonády tejto sezóny v Michalovciach zaručene patrí Modrá citronáda v Zlatom býku. Za jej zložením sa ukrýva citrón, svieže lístočky a tajomstvo modrej tekutiny.

„Toho, kto chce vo svojom živote niečo zásadnejšie zmeniť, by mala energia z Modrého mesiaca posunúť správnym smerom. Je to tiež príležitosť zastaviť sa a uvidieť svoj život v širších súvislostiach. Mal by priniesť aj mnoho šancí, ktoré sa objavia doslova raz za život a aj keď vyzerajú trochu desivo, nemali by sme sa báť ich chytiť za pačesy,“ prirovnávajú majitelia Zlatého býka svoju modrú citronádu k modrému mesiacu.

Detoxikačný nápoj

Počas leta sa určite zíde aj nejaký „detox“. Skúsili ste ho už v podobe chutného nápoja? Na Námestí osloboditeľov 19 vo Faina reštaurácia vám ho veľmi radi pripravia. Detox je vlastne osviežujúci ovocný detoxikačný nápoj. Poteší nielen vaše chuťové poháriky, zmysly, ale tiež ozdraví telo. Nie je nič lepšie ako si po mastnejšom obede dopriať takýto detox. Nielenže zmiznú výčitky po bohatšom menu, ale človek sa bude cítiť hneď lepšie a možno vnútorne aj krajšie :-)

Šťava z melóna

Melón je ovocím leta azda pre každého. Niektorí ho jedia každý deň. Super zdravý nápoj z neho nájdete v centre v Pivničke. Obsahuje zdraviu prospešné látky, je chutný, sladký a zasýti. Predovšetkým je považovaný za prostriedok osvieženia počas horúčav, v akých sa momentálne potíme. Melón obsahuje bohaté dávky vitamínov C, A (beta karoténu) a skupiny B. Antioxidanty zastúpené v melóne bojujú proti voľným radikálom, ktoré narúšajú ľudské bunky a spôsobujú infarkt, mŕtvicu, artritídu, rakovinu a celé spektrum ďalších chorôb. Máte veľa dôvodov ísť posedieť si na terasu – kvôli vášmu zdraviu :-)

So sebou

Letné limonády si môžete vziať aj so sebou z podniku Monaco club cafe. Na mieste vám ponúknu Acai smoothie a obľúbenou klasikou je aj Mojito nealko s kúskom osviežujúcej mäty, ktorý si zvládnete namiešať aj doma. Do pripraveného pohára vložíte listy z mäty, pridáte polovicu nakrájanej limetky, ľad a zalejte minerálkou. Pre zlepšenie chuti si rozpustíte cukor v horúcej vode a vlejte ho do pohára: Nápoj bude sladší. Namiesto minerálky je možné použiť aj ľadový čaj, aloe a podobne.

Milkshake a frapé

Ak ste milovníkmi mliečnych nápojov, určite si pochutnáte na milkshaku v Corso coctail cafe. Namiešajú vám všakovaké príchute ovocia podľa želania a ponuky. Ti, ktorí majú intoleranciu na laktózu môžu siahnuť aj po frapé, teda ľadovej káve s hustou penou. Populárna je najmä v Grécku a na Cypre, a to hlavne v lete, ale šíri sa aj do iných krajín. Na výrobu sa používa instantná káva, najlepšie sušená tzv. sprejovaním. Frapé je charakteristickým znakom kávovej kultúry v povojnovom období Grécka.

Čítajte tiež:

Horúčavy v Michalovciach ani zďaleka nekončia: Teploty vystúpia do závratných výšin!

Zemplínsky jarmok za dverami: Námestie zaplaví viac ako 170 stánkov, toto všetko nás čaká!

10 otázok o michalovskom námestí: Poznáte srdce nášho mesta naozaj dobre?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM