Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach máme inteligentnú lavičku: Kde ju nájdete? FOTO

Počuli ste už o novej inteligentnej lavičke v Michalovciach? Poslúži vám nielen na oddych, ale aj na dobitie Vášho telefónu.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach máme inteligentnú lavičku: Kde ju nájdete? FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

V našom meste pribudla inteligentná sebestačná lavička so solárnymi panelmi. Umiestnená je na Námestí slobody v blízkosti fontány, zelene a detského ihriska.

Aj na dobitie smartfónu

Inteligentná lavička slúži nielen pre oddych a dobitie ľudskej energie, ale aj na dobitie batérie smartfónu. Umožňuje dobíjanie mobilných telefónov, tabletov, notebookov, wifi pripojenie do siete internet a blokovanie nevhodného obsahu.

„Mesto pripojilo lavičku do vlastnej optickej siete. Bezpečnosť pri lavičke je zabezpečená kamerovými systémami inštalovanými na Námestí slobody,“ informovala hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková.

Lavička svojou konštrukciou rešpektuje poveternostné podmienky, využíva solárnu energiu a svojim dizajnom zatraktívni námestie. Má viacero funkcií – bezdrôtová nabíjacia podložka a nabíjacie porty pre káblové telefóny a iné inteligentné zariadenia, nočné osvetlenie a zhromažďovanie štatistických údajov.

Inteligentné miesto pre oddych

Lavička má vlastné chladenie v čase vysokých teplôt, ktoré zabezpečuje z prebytočnej solárnej energie. „Lavička prispeje k zvýšeniu atraktívnosti mesta, umožní ľuďom vyriešiť nepríjemné situácie pri vybitom mobile s nutnosťou volania či vyhľadania informácie,“ uviedlo mesto Michalovce.

Ako ďalej z mesta dodali, zároveň poskytne inteligentné miesto pre oddych a ukážku maximálneho využitia solárnej energie. „Lavička bola financovaná z projektu Nadácie pre rozvoj miest a obcí vo výške 2 000 € a spolufinancovanie Mesta predstavovalo 2 500,72 €,“ uzavrela michalovská radnica.

Pozrite sa na lavičku v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

OBRAZOM: Inteligentná lavička na Námestí slobody v Michalovciach
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM