Rôzne

V Michalovciach môžete osláviť Deň Ozbrojených síl SR: Vyrazte si na deň otvorených dverí

V našom meste si môžete dnes vyraziť na oslavu Dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach môžete osláviť Deň Ozbrojených síl SR: Vyrazte si na deň otvorených dverí
Zdroj: TASR

Deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky si každoročne pripomíname 22. septembra. A pri tejto príležitosti i v Michalovciach prichystali lákavý deň otvorených dverí. Ten môžete zažiť dnes a to od 9:00 do 12:00 hod.

Podľa hovorkyne Ministerstva obrany SR Danky Capákovej, medzi útvarmi Ozbrojených síl SR, ktoré dnes na Slovensku organizujú vo svojich priestoroch Deň otvorených dverí, sú aj dva michalovské a to Samohybný delostrelecký oddiel Michalovce a 22. mechanizovaný prápor generála Mikuláša Markusa. V priestoroch obidvoch michalovských kasární sa môže dnes verejnosť zoznámiť s prácou profesionálnych vojakov.

„Naše ozbrojené sily už štvrťstoročie garantujú obyvateľom Slovenska bezpečnosť. Pre občanov sú tu teda už 25 rokov nepretržite 24 hodín 7 dní v týždni. Častokrát sa však stretávame s tým, že verejnosť nevie, čo konkrétne naši vojaci robia, preto sme sa pri príležitosti ich sviatku rozhodli otvoriť naše útvary verejnosti,“ vysvetlil minister obrany Peter Gajdoš.

Pre návštevníkov sú pripravené statické ukážky zbraní a techniky aj dynamické ukážky (boj zblízka, manipulácia so zbraňou tzv. „Weapon handling“ a iné). Návštevníci Dňa otvorených dverí sa však môžu tešiť aj na športové hry, či ukážky zo streleckej prípravy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM