Krimi

V Michalovciach horelo: Požiar historickej budovy neďaleko kostola!

Michalovskí hasiči likvidovali požiar historickej budovy v Michalovciach. Oheň zachvátil strechu a napáchal škody za tisícky eur.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach horelo: Požiar historickej budovy neďaleko kostola!
Zdroj: Dnes24.sk

Požiar strechy na historickej budove na Hollého ulici v Michalovciach v noci nadnes spôsobil predbežnú škodu 90 000 eur. Potvrdil to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach s tým, že požiar bol nahlásený krátko pred 2:30 hod.

„Na mieste zasahovalo celkovo 11 príslušníkov hasičského zboru z Michaloviec a tiež zo záchrannej brigády z Humenného, dohromady na siedmich vozidlách vrátane rebríka,“ objasnil operačný dôstojník. V budove sa nikto nenachádzal, hasiči objekt prehľadali aj termokamerou. Oheň zasiahol strechu na dvoch miestach na ploche asi 100 metrov štvorcových.

Príslušníci HaZZ za neustáleho hasenia postupne rozoberali konštrukciu strechy, pri zásahu používali aj dýchacie prístroje a výškovú techniku. Zároveň priestor odvetrávali od dymu pomocou špeciálneho odsávača dymu. „Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote asi dva milióny eur, neďaleko horiaceho objektu sa nachádzal aj kostol,“ doplnil operačný dôstojník. Požiar zlikvidovali okolo 6. hodiny.

Okolnosti vzniku požiaru, ako aj príčina, sú v štádiu vyšetrovania. Pri požiari nikto neutrpel zranenie.

Foto: Global24

V Michalovciach horela známa historická budova
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM