Veronika Ondo-Cholewová Šport

V Michalovciach motivujú deti k pohybu audiovizuálnym predstavením

Do Európskeho týždňa športu na Slovensku sa zapojili aj naše Michalovce - Európske hlavné mesto športu 2019. Ukázali sme zaujímavý spôsob podpory športu.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach motivujú deti k pohybu audiovizuálnym predstavením
Zdroj: TASR

Do Európskeho týždňa športu, ktorý sa na Slovensku uskutočnil od 23. do 30. septembra, sa zapojilo viac ako 200-tisíc ľudí. V poradí piaty ročník projektu Európskeho týždňa športu sa konal v 42 krajinách a okrem národných koordinátorov ho podporilo aj 47 partnerských asociácií. Zapojili sa aj Michalovčania.

Školy aj kluby

Počas Európskeho týždňa športu sa od 23. do 30. septembra uskutočnilo na Slovensku 747 športových podujatí. Z roka na rok sa tento počet zvyšuje a registrujú sa ďalší a ďalší organizátori podujatí, ako sú nové školy, kluby či zväzy. Tak to bolo aj v Michalovciach.

Celkovo zaevidovali v Národnom športovom centre 1100 akcií v rámci tohto celého obdobia, do ktorých sa zapojilo či ešte zapojí približne 213-tisíc Slovákov. Cieľom bolo zapojiť do športových a telesných aktivít a zvýšiť povedomie o ich veľkých prínosoch pre život.

Audiovizuálne predstavenie

V susedných Košiciach registrovali 36 podujatí. Zahanbiť sme sa nenechali ani my – súčasné Európske hlavné mesto športu Michalovce, kde počas kampane zorganizovalo mesto 26 akcií.

Jedným z vydarených podujatí v Michalovciach bolo audiovizuálne výchovno-vzdelávacie predstavenie Slovenského olympijského a športového výboru „Dotkni sa hviezd“ určeného pre žiakov prvého stupňa základných škôl.

So športom súvisí aj nová javorová alej, ktorú vysadili pri michalovskom zimáku. Pripomenuli si ňou založenie hokejového klubu. Pozrite si ju v našej fotogalérii.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Už ste si to pri michalovskom zimáku všimli? Pribudli tam pamätné javory
8
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/Tasr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM