Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach nás čaká krásny zážitok: Do nášho mesta mieri SĽUK

Je sa veru na čo tešiť. V Michalovciach bude o krásny zážitok postarané. Do nášho mesta totiž mieri SĽUK.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach nás čaká krásny zážitok: Do nášho mesta mieri SĽUK
Zdroj: SĽUK/Ctibor Bachratý

Medzi najcennejšie slovenské dedičstvo patrí folklór. Ľudové umenie stále žije vďaka jednotlivcom aj kolektívom, ktorí svoje nadšenie preň radi zdieľajú aj s inými. Jedným z takýchto kolektívov je aj Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK). A práve ten mieri do Michaloviec.

V našom meste predvedie mozaiku ľudových tancov a piesní. Stane sa tak 25. januára od 19:00 hod. a to v Metskej športovej hale v Michalovciach.

Nový galaprogram

V metropole Zemplína predstaví Slovenský ľudový umelecký kolektív počas svojho vystúpenia nový galaprogram To NAJLEPŠIE zo SĽUK-u.

Svoju tradíciu začal uvedený súbor písať už v roku 1949. Pri tvorbe čerpá z autentického slovenského ľudového umenia. Zachovávaniu a šíreniu ľudového umenia sa venuje aj za hranicami Slovenska. Folklór reprezentoval už v desiatkach krajín Európy, Ázie, Afriky či Ameriky.

Krásny zážitok

V našom meste sa návštevníci podujatia môžu tešiť na atraktívny hudobno-tanečný program. Spomínaná novinka v repertoári predstavuje mozaiku ľudových tancov a piesní, ktorú spolu vytvárajú profesionálny tanečný súbor, ľudová hudba a ženská spevácka skupina. Hudba, tanec aj spev vychádzajúci z tradícií slovenského folklóru ponúknu krásny umelecký zážitok.

Foto: archívne

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM