Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Park študentov v Michalovciach? Takéto zmeny sú v pláne, sledujte aj vizualizáciu

Mesto Michalovce má s Parkom študentov zaujímavé plány. Počíta sa s ihriskami, cyklochodníkom či hudobným altánkom. Pozrite si aj vizualizáciu.

Ilustračný obrázok k článku Park študentov v Michalovciach? Takéto zmeny sú v pláne, sledujte aj vizualizáciu
1
Galéria

Park študentov, ktorý obklopuje Obchodná, Duklianska a Ulica A. Sládkoviča, je centrom viacerých kultúrnych a spoločenských podujatí. Mesto má s touto voľnou trávnatou plochou zaujímavé plány.

V Parku študentov, ktorý sa nachádza v blízkosti centra Michaloviec, by malo dôjsť podľa informácií od radnice v budúcnosti k zmenám. Magistrát na využití tejto lokality pracuje už dlhšie, bola aj schválená urbanistická štúdia Parku študentov Michalovce.

Radnica zverejnila, že súčasťou schváleného riešenia sú aj ihriská. V parku by mohol v budúcnosti vzniknúť tiež hudobný altánok so záhradou umenia, cyklochodník, či lesopark. „Samotná realizácia Parku študentov podľa schválenej štúdie je však závislá od finančných prostriedkov v rozpočte mesta,“ zverejnil Mestský úrad Michalovce.

V plánoch mesta týkajúcich sa spomínaného parku je navrhnutá aj výstavba nového gastronomického zariadenia (Zemplínsky dvor) vyššieho štandardu reprezentujúceho mesto a región. Radnica v parku počíta s umiestnením infocentra a verejných toaliet.

Ďalej navrhuje studňu, ktorá by mala súvisieť so závlahou zelene a vodou v plánovanom jazierku. V pláne je aj umiestnenie lavičiek či verejného osvetlenia.

Pozrite si vizualizáciu, ako by mohol Študentský park v Michalovciach v budúcnosti vyzerať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

VIZUALIZÁCIA: Takéto zmeny sú v pláne v známom michalovskom parku
1
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM