VOCH Správy

V Michalovciach platia NOVÉ PRAVIDLÁ: Zmeny nielen v hračkárstve a kníhkupectve

Uvoľňujú sa pravidlá. Nezaočkovaní sa dostanú aj tam, kde sa doteraz nemohli.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach platia NOVÉ PRAVIDLÁ: Zmeny nielen v hračkárstve a kníhkupectve
Foto: Veronika Ondo Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Všetky prevádzky maloobchodu po novom fungujú v režime „základ“. Vyplýva to z vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚV) SR zverejnených vo Vestníku vlády SR, ktoré sú účinné od utorka 15. februára. Ako to je teraz v Michalovciach?

Hračkárstvo, elektro i kníhkupectvo

Úrad pripomenul, že doteraz v režime „základ“ fungovali iba vybrané maloobchodné prevádzky ako napríklad prevádzky potravín, drogérie, lekárne, neskôr predajne odevov, obuvi, stavebniny či ďalšie. Po novom sú v „základe“ už napríklad aj hračkárstva, elektro, kníhkupectvá a iné.

Všetky prevádzky maloobchodu môžu fungovať i po 22.00 hod. Doteraz tak fungovali iba vybrané prevádzky, napríklad potraviny, lekárne, predajne s krmivom a iné.

Po novom sú v okrese Michalovce po 22.00 hod. otvorené aj drogérie, predajne oblečenia a obuvi, elektro a iné.

Po novom sú v „základe“ aj kníhkupectvá.
Po novom sú v „základe“ aj kníhkupectvá. / Zdroj: Dnes24.sk

Thermalpark a ubytovanie

Úrad zdôraznil, že opatrenia pre prevádzky, poskytujúce služby, sa týmito vyhláškami nateraz nemenia. Znamená to, že služby ako napríklad gastrosektor, prevádzky starostlivosti o ľudské telo, hotely a podobné služby krátkodobého ubytovania, kúpaliská, akvaparky, fitness centrá a iné zostávajú v režime a s kapacitnými obmedzeniami ako doteraz – teda OP (očkovaní/pre­konaní) alebo OP plus.

Zo Slovenska

Veterina, čistiarne

Služby, ktoré mohli fungovať v režime OTP (očkovaní/tes­tovaní/prekona­ní) fungujú aj naďalej. Ide o ubytovanie v hoteli v súvislosti s výkonom práce či za účelom návštevy zdravotníckeho zariadenia, lanové dráhy a vleky, vonkajšie športoviská a iné.

Rovnako podľa ÚVZ ostávajú bez zmeny aj služby, ktoré mohli fungovať v režime „základ“. Ide napríklad o veterinárne ambulancie, práčovne a čistiarne, zberné dvory a iné.

Všetky prevádzky maloobchodu môžu fungovať i po 22.00 hod.
Všetky prevádzky maloobchodu môžu fungovať i po 22.00 hod. / Zdroj: Dnes24.sk

Fitness a gastro

„Upozorňujeme, že pre vybrané služby naďalej platia aj obmedzené otváracie hodiny od 5.00 hod. do 22.00 hod., napríklad gastroprevádzky s konzumáciou na mieste, zariadenia starostlivosti o ľudské telo, fitness, wellness služby, oprava a servis vecí, vonkajšie športoviská a iné,“ podčiarkol ÚVZ SR.

V prípade prevádzok totiž stále platia aj v okrese Michalovce ďalšie protiepidemické opatrenia, ako je povinné nosenie respirátora či kapacitné obmedzenia.

Navrhované opatrenia boli zo strany ÚVZ SR akceptované a zapracované do vyhlášok. „Prevádzkovateľov aj zákazníkov žiadame o dôsledné dodržiavanie platných opatrení,“ uzavrel ÚVZ SR.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM