Samospráva

V Michalovciach prebehlo ustanovujúce zastupiteľstvo: Primátor aj poslanci zložili sľub

Zložením sľubu sa v pondelok po štvrtý raz ujal vedenia mesta Michalovce primátor Viliam Zahorčák. Sľub zložili aj mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach prebehlo ustanovujúce zastupiteľstvo: Primátor aj poslanci zložili sľub
Zdroj: TASR

Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorého v tohtoročných komunálnych voľbách podporovali strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Strana zelených Slovenska, sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta. Spolu so všetkými zvolenými poslancami zložil na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve sľub.

Dva poslanecké kluby

Šesť obvodov v meste bude zastupovať spolu 25 poslancov. Na zastupiteľstve boli vytvorené dva poslanecké kluby. „V prvom sú združení zástupcovia za politickú stranu Smer-SD, SNS a nezávislá kandidátka v počte členov 14,“ uviedla hovorkyňa radnice Iveta Palečková. Druhým je klub OĽaNO, SAS, Sme rodina a Nova. Prihlásilo sa doň šesť poslancov.

Zástupcovia prímátora

Do mestskej rady sa schvaľovalo šesť členov, spolu ich bude osem. Okrem zástupcov primátora, ktorými sa s súčinnosťou od 11. decembra stali Jozef Sokologorský a Jana Cibereová, nimi budú Jozef Makohus, Ján Mihalečko, Martin Nebesník, Lýdia Sidivárová, Mirko Gejguš a Milan Kaplan.

Zahorčák hneď po voľbách avizoval, že bude vo svojej doterajšej práci pokračovať. Spomenul oblasť sociálnej politiky, športu, kultúry, ale aj investičné akcie v rámci rekonštrukcie spevnených plôch na sídliskách a obnovu individuálnej bytovej výstavby. Plány sú tiež s okrajovými časťami mesta či plavárňou. Medzi jeho priority patrí zároveň budovanie inteligentného mesta – smart city.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Na michalovskom magistráte nedávno pribudla novinka a to v podobe schodiskovej plošiny. Viac uvidíte v priloženej fotogalérii.

V OBRAZOCH: Táto novinka na michalovskom magistráte poteší viacerých
4
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM