Zuzana Ročeňová Rôzne

V Michalovciach prebehne rozsiahla deratizácia: Radnica má konkrétny plán!

Mierna zima a dostatok potravy v okolí smetiakov môžu vplývať na stav populácie potkanov v našom meste. Ich premnoženiu a teda aj šíreniu nebezpečných chorôb má zamedziť deratizácia, ktorú zabezpečí mesto Michalovce v najbližších mesiacoch.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach prebehne rozsiahla deratizácia: Radnica má konkrétny plán!
Zdroj: TASR

Mesto čaká v nasledujúcom období hubenie hlodavcov. Ako pre Michalovce 24 prezradila hovorkyňa mesta Iveta Palečková, ide o každoročnú preventívnu deratizáciu. „Deratizácia bude vykonávaná v mesiacoch apríl až december 2015. V tomto období je plánovaných 8 celomestských zásahov."

Plocha, ktorú je potrebné ošetriť je približne 900 000 m². „V roku 2015 zabezpečujeme vykonanie deratizácie verejných priestranstiev na území mesta Michalovce. Deratizácia je vykonávaná v rámci všetkých katastrálnych území t.j. Michalovce, Stráňany, Močarany, Topoľany a Vrbovec,“ uviedla Palečková. Pôjde predovšetkým o sídliskové plochy, parky a kanalizačné vpusty v blízkosti bytových domov.

Čo s týka výdavkov, od roku 2010 do roku 2013 sa pohybovali v rozpätí od 2 000 do takmer 3 000 eur. Ako tomu bude tento rok? „Plánované výdavky na deratizáciu pre rok 2015 sú vo výške 2 300 eur. V roku 2014 Mesto Michalovce uhradilo za deratizačné práce čiastku 2 790 eur,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM