Zuzana Ročeňová Rôzne

V Michalovciach pribúdajú kamery: Pod drobnohľadom mestskej polície budú nové miesta

Mestská polícia v Michalovciach monitoruje našu bezpečnosť nepretržite dvadsaťštyri hodín. Dopomáhajú jej k tomu kamery, ktoré za uplynulý rok pomohli odhaliť množstvo porušení a priestupkov. V tomto roku nám pribudnú ďalšie tri.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach pribúdajú kamery: Pod drobnohľadom mestskej polície budú nové miesta
Zdroj: Dnes24.sk

Kamery sú rozmiestnené na miestach, kde podľa slov zástupcu náčelníka michalovskej mestskej polície Marcela Medviďa, dochádza najčastejšie k vandalizmu, znečisťovaniu verejného priestranstva, poškodzovaniu majetku mesta a inej protispoločenskej činnosti.

Kamery aj na novom kruháči či stanici

„Kamerový systém pracuje v automatickom režime, to znamená kamera prechádza trasu, ktorá bola nastavená. Operátor kamerového systému však môže túto trasu manuálne zmeniť a zaostriť na záujmové miesta,“ priblížil Medviď.

„Mestská polícia v priebehu roka 2014 disponovala 27 bezpečnostnými kamerami, z ktorých 19 bolo otočných a 8 statických. Koncom roka 2014 pribudli 3 nové statické kamery,“ povedal zástupca náčelníka. Jedna z nových kamier sníma vstup na cintorín ČA, jedna bezpečnostnú situáciu na novom veľkom kruhovom objazde a jedna je umiestnená na novej autobusovej stanici.

Pod drobnohľadom aj tieto miesta

Michalovskí policajti úzko spolupracujú s odborom informatizácie a grantov pri podávaní nových projektov ako jednu z možností zakúpenia ďalších kamier z externých zdrojov. „Mesto Michalovce aj v roku 2014 bolo úspešné v takomto projekte a Radou vlády pre prevenciu (RVPK) nám bola schválená čiastka vo výške 9 000 eur,“ prezradil Marcel Medviď.

Ako ďalej uviedol tieto financie budú vynaložené na rozšírenie kamerového systému na Ulici moskovskej – pri COOP Jednota, J. Matúšku – IV. – VI. ZŠ a na ul. Nad Laborcom – Fresh potraviny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM