Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

V Michalovciach sa objavil legendárny tréner: Naši športovci mali pred ním trému

Do metropoly Zemplína zavítal jeden z najznámejších trénerov pre mládežnícky basketbal na svete. V našom meste trénoval michalovských hráčov.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sa objavil legendárny tréner: Naši športovci mali pred ním trému
2
Galéria
Zdroj: 1. BK Michalovce

V rámci spolupráce s najstarším basketbalovým kempom v Európe – Profesora Aleksandra Nikolića v Zlatibore – pozvali do Michaloviec trénerov Ratka Joksića a Dimčeho Kofileskiho. Spolu s nimi pricestoval aj riaditeľ kempu Aleksandra Nikolića a to Dušan Pavićević. V metropole Zemplína odovzdali rady mladým talentom zo športového klubu 1. BK Michalovce.

Cenná návšteva

„Ratko Joksić je jeden z najznámejších trénerov pre mládežnícke kategórie na svete,“ informoval basketbalový klub 1. BK Michalovce. Do Michaloviec prišiel aj jeho asistent Dimče Kofileski, ktorý pracoval na príprave a realizácie tréningových programov basketbalového kempu Aleksandra Nikolića v Zlatibore. Tréneri v rámci jedného dňa trénovali tri tréningové jednotky pre hráčov 1.BK Michalovce. Postupne obohatili svojimi vedomosťami trénerov aj hráčov mladších mini žiakov, žiakov a nakoniec juniorov.

„Ich autoritu bolo cítiť hneď o začiatku od vstupu do telocvične. Aj keď hráči mali pred nimi veľkú trému, postupne sa sčasti vytratila a tréneri sa plne venovali nácvikom prípravných a herných cvičení,“ priblížil atmosféru 1. BK Michalovce.

Vysoké trénerské kvality oboch trénerov sa ukázali počas všetkých tréningov a veľmi zaujímavých cvičení. Táto aktivita je podľa 1.BK Michalovce ďalšou, ktorá potvrdzuje snahu klubu nielen o zlepšovanie podmienok pre basketbal, ale aj vzdelávanie trénerov a zvyšovanie úrovne basketbalu v našom meste.„O to cennejšia je ich návšteva, že v rámci svojej cesty na Slovensko absolvovali okrem Michaloviec len jeden ďalší seminár v Senci,“ dodal klub.

Basketbalový klub Michalovce na tréningu s Ratkom Joksićom
1
Galéria

Basketbalová encyklopédia

Aktuálne pôsobí Ratko Joksić ako koordinátor v známom Srbskom klube Čačak, šéftréner v Bulharskom klube Levski Sofia. V lete ako hlavný tréner koordinuje a tvorí program letného basketbalového kempu v Zlatibore, kde sa venuje nielen rozvoju individuálnej techniky mladých hráčov, ale v kempe pracujú aj na rozvoji a vzdelávaní trénerov.

Z michalovského klubu uviedli, že Ratko Joksić pracoval vo viacerých kluboch. Bol trénerom mládežníckych reprezentačných výberov, ktoré patrili medzi najlepšie v Európe i vo svete. Založil  basketbalovú školu v Sofii. V Rusku sa pod jeho vedením rozvíjala jedna z najznámejších basketbalových škôl v Európe. Legendárny tréner je známy vynikajúcou prácou s mládežou a so svojimi skúsenosťami predstavuje podľa slov 1.BK Michalovce skutočnú basketbalovú encyklopédiu.

Zábery z tréningov si môžete pozrieť v našej fotogalérii a v krátkom videu.

FOTO: Do metropoly Zemplína zavítal svetovo známy tréner!
2
Galéria
Zdroj: 1. BK Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM