Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach sa predviedli vskutku parádne kone: Tento tátoš sa stal víťazom!

Kto obľubuje zvieratá, prišiel si v našom meste na svoje. V Michalovciach sa v rámci výstavy koní predviedli parádne tátoše. Zoznámte sa s víťazom...

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sa predviedli vskutku parádne kone: Tento tátoš sa stal víťazom!
10
Galéria
Zdroj: P&R produkčná

Michalovce majú za sebou 1. ročník Zemplínskej výstavy koní, na ktorej tátoše predviedli nielen svoju krásu, ale aj zručnosti ovládania. V závere výstavy zvolila odborná porota Šampióna súťaže pre tento rok.

Výstava koní

Zemplínska výstava koní sa uskutočnila v Michalovciach v sobotu 20. mája počas podujatia Farmársky deň. V metropole Zemplína sa konala po prvýkrát a hneď s veľkým ohlasom. Uvítali ju nielen majitelia koní, ale aj návštevnici akcie, ktorí mohli obdivovať krásne zvieratá.

„Veľmi sa nám tu páči, niečo také sme ešte nikde nevideli,“ povedala pre Michalovce 24 Katarína, ktorá s deťmi obdivovala tátošov počas súťaže. „Najviac sa teším na jazdu koňov, ktorej trasa povedie cez námestie,“ priznala sa nám nadšene Michalovčanka Eva

Spomínaná výstava koní patrí medzi 5 oficiálnych výstav v rámci Slovenska. Výstavu podporilo aj Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Celkovo bolo registrovaných 25 koní z celého Slovenska a súťaž bola hodnotená v 9 skupinách.

Víťaz

Na výstave koní bolo treba aj vybrať víťaza. Vo svojich rukách to mala odborná porota, ktorá bola zastúpená odborným garantom a predsedom poroty Františkom Gráczom, výkonným riaditeľom Zväzu chovateľov koní na Slovensku.

Víťazom výstavy koní sa stal Roderik Magdoško zo Strážskeho (Wild West Western) s koňom Gretssie fan Stall Skilenborch (hl. foto). Prvenstvo si vybojoval so svojou frizskou kobylou, ktorá mala 7 rokov a bola zaradená do genetického holandského národného dedičstva. Po výstave nasledovala spanilá jazda všetkých koníkov po centre mesta.

Pozrite si v našej fotogalérii, akú parádu zažilo naše mesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: V Michalovciach si milovníci koní prišli na svoje
10
Galéria
Zdroj: P&R produkčná
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM