Veronika Ondo-Cholewová Správy

V Michalovciach sú trendom tradičné slovenské mená, ale aj tie z tureckých seriálov

Aké boli najčastejšie mená detí v roku 2021 v Michalovciach? Narodila sa Ruženka aj Melek.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sú trendom tradičné slovenské mená, ale aj tie z tureckých seriálov
Zdroj: TASR

Rodičia u nás vsadili aj v roku 2021 na rôzne nezvyčajné mená. Vracajú sa však i k tradičným a starosvetským – narodili sa deti ako Jozef či Mária.

Netradičné mená 2021

U rodičov to vyhrávajú najmä tradičné mená, ktoré sú našej krajine blízke už mnohé desaťročia. No popri nich sa nevyhýbajú ani kreativite a často svoje detičky pomenujú aj zaujímavými pomenovaniami.

My už poznáme aj mená, ktoré dávali v tomto roku rodičia svojim detičkám v Michalovciach najčastejšie. Pozrite sa, ktoré mená sú v rebríčku mien tie najviac TOP:

Prečítajte si aj:

Melek, Hasan, Levente

Najčastejšie dievčenské mená boli Sofia, Lea, Eliška a Mia. Najčastejšie chlapčenské mená boli Matias, Tobias, Oliver a Leonárd.

„Na michalovskej matrike sme zaznamenali aj nezvyčajné mená, pre dievčatá Fruzsina, Melek, Levente, Abigail, Avel, Ava, Nihal, Tessa či Loriana, chlapčenské Faruk, Noel, Esteban, Asian, Izmael, Ryan a Hasan,“ informovalo mesto Michalovce.

Trend návratu k tradičným slovenským menám pokračuje, pre dievčatá Anna, Mária, Ružena, Alena a Margita, chlapčenské Jozef, Ján, Marián, Juraj a Štefan.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM