Zuzana Ročeňová Rôzne

V Michalovciach to roztočia Fats Jazz Band: Originálna štýlová hudba vás unesie do iného sveta

Slovenská swingová formácia sa v novembri predstaví na štyroch slovenských koncertoch, pričom neobídu ani Michalovce. Vystúpenia sa uskutočnia v rámci ďalšej časti turné k debutovému albumu ... In Fats Waller's Rhythm..

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach to roztočia Fats Jazz Band: Originálna štýlová hudba vás unesie do iného sveta
Zdroj: Webnoviny.sk

Swingový 9 členný orchester FATS JAZZ BAND založil v roku 2011 Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov. Fats Jazz Band – sedem hudobníkov a dvaja speváci – hrá originálnu štýlovú swingovú hudbu, ktorá Vás unesie do iného sveta, rozprúdi krv a vráti Vás do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov.

Členovia tohto bandu sú etablovaní slovenskí hudobníci, ktorí pôsobia v popredných orchestroch a big bandoch ako Slovenská filharmónia, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band, Bratislava Hot Serenaders či Orchester Slovenského národného divadla. Všetci dlhoročne úspešne pôsobia aj ako sólisti na jazzovej scéne.

Repertoár Fats Jazz Band , ako už jeho samotný názov napovedá, je založený primárne na autentickej interpretácii skladieb z pera Thomasa „Fats“ Wallera, ktorý bol jednou z ústredných postáv amerického jazzu v 30-tych a 40-tych rokoch minulého storočia.

V novembri 2012 sa Fats Jazz Band zúčastnil súťaže Nové tváre slovenského jazzu, kde získal cenu za najlepšiu kolektívnu štýlovú interpretáciu.

V Michalovciach sa predstavia 19. novembra o 18.00 hod vo Veľkej sále MsKS. Fats Waller, Louis Armstrong, Billie Holiday, Teddy Wilson, Tommy Dorsey, Ella Fitzgerald, Lester Young, to všetko sú mená džezových umelcov, ktorých hudbu budete v tento večer počuť naživo!

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM