Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach to už žije jarmokom: Centrum sa zmenilo na veľké trhovisko, FOTO

V Michalovciach to od dnes žije ďalším ročníkom Zemplínskeho jarmoku. Ulice pri centre sa zmenil na veľké trhovisko. Pozrite si prvé zábery, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach to už žije jarmokom: Centrum sa zmenilo na veľké trhovisko, FOTO
18
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší ročník obľúbeného Zemplínskeho jarmoku je tu. V Michalovciach to už od rána začalo žiť jarmočnou atmosférou. Nechýbajú, ako inak, stánky s tovarom, či občerstvením.

Ľudia neodolali a ochutnávali

Slávnostne otvorenie 48. ročníka Zemplínskeho jarmoku sa udialo v piatok o 10. hodine. „Verím, že všetci, ktorí sem prídu, odídu s pekným zážitkom,“ povedal pri otvorení primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Štart jarmoku sprevádzali živé sochy, ktoré môžete stretnúť medzi stánkami. Pri tribúne mestského úradu rozvoniavali zemplínske holubky. Návštevníci neodolali a ochutnávali. „Keby som to vedel, ani neraňajkujem, ale keď rozdávajú, berte,“ zasmial sa Tomáš, ktorý sa zastavil pri prezentačnom stánku s touto dobrotou.

Ľuďmi na jarmoku sa to počas našej návštevy priamo na mieste len tak hemžilo. Plné ulice boli hneď zrána.„Nikdy nič nekúpime, len radi obzeráme a nasávame atmosféru. Stretneme tu mnohých známych. Nechodíme na jarmok, aby sme kupovali, ale aby sme si niekam vyšli,“ povedala pre náš spravodajský portál Katarína.

160 predajných stánkov

Jarmok sa koná na Obchodnej ulici, kde nájdete 160 predajných stánkov s rôznym tovarom. Aj tento rok obchodníci ponúkajú textil, obuv, cukrovinky a kopu iného tovaru. Okrem toho si na Obchodnej ulici môžete pochutnať aj na všakovakých dobrotách.

V uličke pred mestským kultúrnym strediskom nájdete remeselníkov s drevenými výrobkami, ručne šitým tovarom, iných hand made výrobcov či včelárov. Uličku remesiel pri kultúrnom stredisku môžete obdivovať v piatok do 19:00 hod. a v sobotu od 9:00 hod. do 19:00 hod.

Pripravený je aj ďalší zaujímavý program. Jarmok doplnia aj Zemplínske slávnosti, ktoré potrvajú do nedele 20. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: Michalovce sa dočkali ďalšieho ročníka Zemplínskeho jarmoku
18
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM