Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

V Michalovciach vybudujú nové ihriská: Potešia sa deti aj milovníci fitnes

Radnica informovala, že v Michalovciach mesto vybuduje nové ihriská. Myslelo sa na deti, ale aj tých, čo majú v obľube fitnes.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach vybudujú nové ihriská: Potešia sa deti aj milovníci fitnes
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce vybuduje nové detské a fitnes ihriská. Ihriská pribudnú na Štefánikovej ulici, v lokalite Baňa, na Hurbanovom nábreží a v mestskej časti Močarany. Ich termín výstavby je podľa informácií od radnice stanovený maximálne do 15. decembra 2018.

Aj fitnes stroje

V lokalite Stráňany-Baňa na ulici Vila-Real je v súčasnom období vodná plocha Baňa obklopená betónovými chodníkmi a trávnatou plochou. Na zlepšenie podmienok na aktívny oddych a relax detí v rôznych vekových kategóriách, mesto tam navrhlo kombinované detské a fitnes ihrisko.

Niektoré jestvujúce prvky sa podľa radnice presunú na novo navrhované ihriská. Pribudnúť tam má napríklad kolotoč, vežová zostava, šplhacia stena, rebrina s hrazdou, fitnes posilňovací stroje, či workout zostava.

Ďalšie lokality

Podľa informácií od michalovskej radnice podobné kombinované detské a fitnes ihrisko poteší aj ľudí v Močaranoch. Nové detské ihrisko mesto vybuduje v lokalite Hurbanovo nábrežie na Nábreží Jozefa Miloslava Hurbana, kde je je pás trávnatej plochy ohraničený zo severnej strany riekou Laborec a z južnej strany dvojprúdovou cestnou komunikáciou. Na toto ihrisko bude podľa radnice osadený kolotoč, vežová zostava, šplhacia stena, pružinová hojdačka a prvky drobnej architektúry.

No a z nového detského ihriska sa potešia aj na Ulici Štefánikovej. To má mať interaktívny panel, vežovú zostavu, dva kusy vahadlových hojdačiek reťazovú trojhojdačku a oplotenie.

Termín výstavby spomínaných ihrísk vo všetkých štyroch lokalitách je podľa informácií od mesta stanovený maximálne do 15.12.2018.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM