Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach vysadili nové stromoradie: Aha, kde ho môžete zočiť na vlastné oči

V Michalovciach bolo vysadené nové stromoradie. Pozostáva z dvadsiatich stromov. Pracovne ho nazvali Lacova alej. Kde ho môžete nájsť?

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach vysadili nové stromoradie: Aha, kde ho môžete zočiť na vlastné oči
Zdroj: Zuzana Argalášová,OZ Telekia

Pri brehu Laborca pribudli nové stromy. Zrealizovali tam totiž výsadbu nového stromoradia. Kde presne ho môžete nájsť? Aj to vám prezradíme.

Poďakovanie

Na Hurbanovom nábreží pri Laborci v Michalovciach bolo vysadené stromoradie dvadsiatich stromov – javora horského a duba červeného. Stalo sa tak pozdĺž cesty pri obľúbenom oddychovom chodníku.

Podujatie výsadby realizovalo Občianske združenie Telekia v spolupráci so Správou Chránená krajinná oblasť Vihorlat a VI. základnou školou, projekt bol podporený tiež Mestom Michalovce. Zámerom bolo vybudovať v deťoch hrdosť na vlastnú prácu, ich zodpovednosť k životnému prostrediu a svojpomocne skrášliť blízke okolie mesta.

„Výsadbou sme zároveň chceli poďakovať nášmu kolegovi, bývalému pracovníkovi Správy CHKO Vihorlat, Michalovčanovi a ochranárovi Ladislavovi Palkovi, za jeho 30-ročnú prácu v ochrane prírody, preto sme pracovne nazvali stromoradie Lacova alej,“ vysvetlila Zuzana Argalášová z občianskeho združenia Telekia.

Nie po prvý raz

„Podobnú akciu sme realizovali aj v roku 2015. Spolu s deťmi zo VI. základnej školy sme vysadili na Hurbanovom nábreží 50 stromov. Žiaľ, do dnešného dňa na nábreží neostal ani jeden. Aj napriek tomu sme to nevzdali a rozhodli sme sa, že výsadbu zopakujeme,“ uviedla Zuzana Argalášová.

Ako ďalej vysvetlila, tradícia vysádzania stromov vznikla v 19. storočí na podnet novinára J. Sterling Mortona v americkom štáte Nebraska, ktorý presadzoval teóriu, že pre celkové zlepšenie klímy je nevyhnutná prítomnosť stromov. Pre podporu svojej myšlienky vyzval občanov, aby sa zapojili do Dňa stromov aj prakticky, vysadením stromčekov vo svojom okolí

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM