Rôzne

V Michalovciach vysadili novú aleju: Takéto smutné prekvapenie však zažili...

Pri rieke Laborec v Michalovciach vysadili novú aleju. Nadšenci prírody tak pokračujú v aktivitách, ktoré nanovo začali vlani.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach vysadili novú aleju: Takéto smutné prekvapenie však zažili...
Zdroj: Zuzana Argalášová,OZ Telekia

„Na brehu Laborca v blízkosti Ulice Andreja Sládkoviča pribudla ďalšia javorovo-dubová aleja a ďalšie stromy sa vysadili na Ulici J. Murgaša. Aleja bola vysádzaná na jar, no keďže leto bolo veľmi suché a nepršalo, výsadba sa zopakovala na jeseň a vyschnuté sadenice sa doplnili novými,“ informuje Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat na svojej webovej stránke s tým, že sa zároveň obnovili drevené opory pri stromčekoch, ktoré niekto počas leta zničil.

Zuzana Argalášová z občianskeho združenia (OZ) Telekia uviedla, že aj po tejto výsadbe však hneď na druhý deň drevené opory, ktoré boli pri sadeniciach, zmizli. „Sme z toho všetci sklamaní a ani nevieme, či má znova, po tretí raz, zmysel ich tam osadiť,“ skonštatovala.

Každá plocha v meste pokrytá kríkmi alebo stromami má podľa správy nenahraditeľný význam. „Vedecky je dokázané, že vhodná zeleň dokáže o niekoľko stupňov znížiť teplotu. Prioritne ide o stromy a kríky vysadené vo väčších parkoch či usporiadané v stromoradiach,“ uvádza sa na stránke.

Podujatie v rámci projektu Zasaď v meste svoj strom realizovalo OZ Telekia v spolupráci so Správou CHKO Vihorlat. Lokalitu vybrali s pomocou miestnej samosprávy, ktorá taktiež projekt podporila.

Podobnú akciu realizovali pri Laborci aj pred tromi rokmi. Na nábreží vtedy vysadili 50 drevín. Nezostalo z nich však nič. Vlani túto činnosť tieto organizácie obnovili, keď na Nábreží J. M. Hurbana pozdĺž cesty pri oddychovom chodníku pribudlo 20 stromov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM