Veronika Ondo-Cholewová Správy

To bude vskutku pekný úkaz: V Michalovciach vytvoria obrovské srdce zo sviečok

Michalovčania sa spoja a vytvoria v našom meste naozaj krásny výjav. Plánujú zapáliť sviečky, ktoré budú tvoriť tvar srdca. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku To bude vskutku pekný úkaz: V Michalovciach vytvoria obrovské srdce zo sviečok
Zdroj: TASR

Michalovce sa totiž zapoja do Hodiny Zeme. A v rámci tejto akcie bude v našom meste v sobotu 24. marca pred jednou zo škôl vytvorené srdce pre Zem zo sviečok. Navyše, vypne sa aj osvetlenie na niektorých uliciach.

Tieto ulice budú bez svetla

Už budúci týždeň, v sobotu 24.3., sa Michalovce zapoja do najväčšej svetovej kampane na ochranu životného prostredia Hodina Zeme. Presne o 20:30 na hodinu zhasnú v niektorých častiach mesta svetlá, a to doslova. Naše mesto tak podporí veľkú myšlienku na ochranu našej planéty.

Ako informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, aj v tomto roku Mesto spolupracuje s Olympijským klubom v Michalovciach a ZŠ na Okružnej ulici.

„V sobotu 24. marca 2018 bude pred školou vytvorené srdce pre Zem zo sviečok. V tomto čase bude vypnuté verejné osvetlenie na uliciach Okružná, Štefánikova, Komenského, Murgaša, Saleziánov,“ prezradila I. Palečková.

ZŠ Okružná a olympijský klub 24. marca o 20:30 hod. pozývajú pred školu. „V sobotu večer vás všetkých čakáme s čelovkami, baterkami a lampiónmi,“ hovoria usporiadatelia. Pri tejto príležitosti si nezabudnite malú sviečku pre našu Zem. Početná verejnosť vytvorí obrovské srdce, ktorého svetlo sa bude odrážať na široko-ďaleko. „Svetlá v okolí zhasnú a my si spoločne vychutnáme tmu,“ dodáva ZŠ Okružná s olympijským klubom.

Pridáte sa?

Prvý ročník Hodiny Zeme sa konal v roku 2007 v Sydney v Austrálii, kde sa na hodinu do tmy ponorila slávna budova austrálskej opery a do kampane sa zapojilo vyše 2 milióny ľudí. Odvtedy tento projekt podporili tie najväčšie metropoly po celom svete a poslednú marcovú sobotu sa spája myšlienka so skutkom a v danú hodinu vypnú tieto mestá centrálne svetlá.

Číslo 187 je minuloročný počet zapojených krajín, ktoré vyjadrili svoje odhodlanie napraviť klimatické zmeny a pomôcť našej planéte. V minulom roku kampaň podporilo takmer 50 slovenských miest, 40 pamiatok, 70 organizácií a 30 škôl. Aj vy sa môžete pridať k mestu Michalovce, a to na verejnej akcii alebo zhasnutím svetiel u vás doma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM