Správy Samospráva

V Michalovciach začali s opravami komunikácií: Tieto úseky majú prioritu!

Mesto Michalovce odštartovalo opravu komunikácii. Podnety magistrát dostal aj od občanov. Aké úseky majú podľa slov radnice prioritu?

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach začali s opravami komunikácií: Tieto úseky majú prioritu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Technické a záhradnícke služby (TaZS) mesta Michalovce začali s opravami mestských ciest a chodníkov. Jednotlivé lokality zmapovali pracovníci, podnety evidovalo mesto aj od občanov na verejných stretnutiach, ale aj písomne.

Ako informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, harmonogram prác bol vyhotovený s ohľadom na frekventovanosť opravovaných ciest a stav poškodenia. Prioritu majú tie úseky, na ktorých je poškodenie také rozsiahle, že by mohlo spôsobiť ujmu na zdraví alebo majetku občanov. Ako ďalej uviedla, rozsah poškodenia komunikácií je po uplynulej zime väčší než predpokladali. „Z uvedeného dôvodu bude potrebné navýšiť rozpočet pre TaZS v tejto kapitole,“ doplnila.

V tomto roku plánuje samospráva v rámci viacročného schváleného realizačného plánu rekonštrukcie viacerých miestnych komunikácií a chodníkov. Patrí k nim aj posledná etapa na sídlisku Juh za viac ako 430 000 eur. Do konca vlaňajška tam preinvestovali spolu 4 779 267,79 eur. Ide o najstaršie sídlisko v Michalovciach, kde prebiehajú práce od septembra roku 2012.

Podľa Palečkovej mesto plánuje začať v tomto roku aj s rekonštrukciou sídliska Západ, ak nenastanú nepredvídané problémy. Pripravenú má aj projektovú dokumentáciu. „Najväčší objem prác sa však pravdepodobne bude realizovať v roku 2018,“ uviedla. Samospráva sa podľa jej slov zaviazala, že postupne bude rekonštruovať miestne komunikácie, chodníky a parkovacie plochy vo všetkých obytných zónach v meste v ucelených častiach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM