Správy

V michalovskej nemocnice zrušili návštevy. Pre koho platia výnimky?

V Michalovciach a okolí v posledných dňoch pribúdajú nové prípady nákazy COVID-19. Reaguje na to aj nemocnica, zavádza prvé opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku V michalovskej nemocnice zrušili návštevy. Pre koho platia výnimky?
Zdroj: TASR

Zákaz návštev platí od utorka (25. 8.) až do odvolania, dôvodom je aktuálnou epidemiologická situácia. Informovala o tom Jana Fedáková, komunikačná špecialistka Siete zdravia, pod ktorú patrí aj michalovské lôžkové zdravotnícke zariadenie.

Po dohode s personálom oddelenia je možné pri návštevách udeliť výnimku. Nemocnica tým chce zmierniť psychosociálne dôsledky odlúčenia pacientov od ich blízkych príbuzných.

„Podmienkou realizácie návštevy, sprievodu, je vopred dohodnuté povolenie návštevy od zodpovednej osoby oddelenia s dohodnutím stanoveného času a protiepidemio­logických opatrení,“ doplnila Fedáková.

Ťažko chorí pacienti

Výnimkami zo zákazu sú návšteva pacienta v terminálnom štádiu ochorenia, ktorého môžu navštíviť naraz dvaja rodinní príslušníci, návšteva kňaza alebo duchovného u ťažko chorých a zomierajúcich pacientov. Výnimka sa týka aj pacientov s poruchami duševného zdravia, akými sú demencia, porucha učenia sa alebo. Navštíviť ich môže jedna osoba.

Výnimky neplatia pre osoby mladšie ako 16 a staršie ako 65 rokov, osoby s chronickým alebo závažným ochorením so zníženou funkciou imunitného systému a tiež osoby v paliatívnej starostlivosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM