Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V michalovskej nemocnici zarezávajú aj medici: Takto vyhŕňajú rukávy na praxi

Mladí medici sa zúčastňujú letného campu. Ten aktuálne prebieha aj na pôde michalovskej nemocnice. Študenti lekárskych fakúlt vyhŕňajú rukávy na vybraných oddeleniach.

Ilustračný obrázok k článku V michalovskej nemocnici zarezávajú aj medici: Takto vyhŕňajú rukávy na praxi
Zdroj: Svet zdravia

Dvadsiatka študentov lekárskych fakúlt si v týchto dňoch neužíva prázdniny, ale poctivo študuje. Včera totiž odštartoval štvrtý ročník Letného campu medikov, ktorý sa koná v štyroch nemocniciach na východe Slovenska – aj v Michalovciach. Dvadsiatka najlepších vybraných medikov zo Slovenska i Čiech si bude celý tento týždeň skúšať prácu lekára a zisťovať, ako funguje skutočná nemocnica.

Reálne situácie

Aké je to byť pri reálnom pôrode či asistovať pri skutočnej chirurgickej operácii? Aj to na študentov celý tento týždeň čaká. Súčasťou denného programu medikov sú aj viaceré odborné workshopy.

Naučia sa, ako správne intubovať novorodenca alebo šiť stehy na kuracom stehne. Večer ich zase čakajú prednášky aj na nemedicínske témy, akými sú komunikácia s pacientom, tímovosť či ekonomika v zdravotníctve. Ukazuje sa, že projekty ako Medik roka alebo Letný camp medikov pomáhajú v úsilí udržať perspektívnych lekárov na Slovensku.

Účastník campu

„Vyskúšal som si nielen laparoskopický trenažér, ale sa aj zúčastnil laparoskopickej operácie, počas ktorej nám primár chirurgie podrobne vysvetľoval, čo práve robí a prečo. Na traumatológii pre nás mali zase pripravené všetky pomôcky pre naloženie titánovej dlahy, ktorú sme si mohli po inštruktáži sami navŕtať," hovorí minuloročný účastník Letného campu Miroslav Sučko, štvrták Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Ako ďalej dodal, mal šťastie si dokonca vyskúšať asistovať pri totálnej endoprotéze kolenného kĺbu. Toto je len ukážka toho, čo všetko študenti na letnom campe zažijú. A navyše spoznajú mnoho nových ľudí.

Pozrite si v našej videogalérii, ako vyzeral Letný camp medikov minulý rok.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Titulné foto: ilustračné

Takto vyzeral Letný camp medikov vlani v Michalovciach
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM