Šport Iné športy

V našom meste to bude žiť veľkými bežeckými podujatiami: Pozrite si, čo sa chystá

V meste Michalovce to bude žiť veľkými akciami pre milovníkov behu. Kedy sa uskutočnia a o aké podujatia ide? Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V našom meste to bude žiť veľkými bežeckými podujatiami: Pozrite si, čo sa chystá
Zdroj: TASR

Aj v Michalovciach sa bude konať tradičný Podvihorlatský maratón, ktorý sa beží okolo vodnej nádrže Zemplínska šírava. Po prvý raz sa bežal 21. apríla 1984. Toto podujatie sa uskutoční spolu s Michalovským polmaratónom a aj s Polmaratónskou štafetou a to 1. mája.

Beh s tradíciou

Prvý máj je každoročne spätý aj s najväčším bežeckým podujatím na Zemplíne, pretože práve vtedy sa koná Podvihorlatský maratón. Okrem 35. ročníka Podvihorlatského maratónu bude súčasne v daný deň prebiehať aj 17. ročník Michalovského polmaratónu a štvrtý ročník Polmaratónskej štafety.

Začiatok všetkých týchto spomínaných bežeckých pretekov bude o 9:30 hod. pred Mestským úradom v Michalovciach. Na pamiatku dostane každý športovec tričko a medailu, pre víťazov sú pripravené darčeky a finančné odmeny. Prihlásiť sa môžete aj TU.

Prírodné scenérie

Podvihorlatský maratón poznáme pod takýmto názvom, pretože prírodnou dominantou Zemplína okrem Šíravy je aj práve neďaleký vrch Vihorlat. A tak je dnes známa už vyše 30 rokov trasa okolo Šíravy. Maratónci sa počas behu môžu tešiť na nádherné scenérie.

Od desiateho kilometra je pre nich pripravený výhľad na Vihorlatské vrchy, ktoré sú zapísané do zoznamu Svetového prírodného dedičstva UNESCO. A od tridsiateho kilometra si môžu vychutnávať Zemplínsku šíravu. Pre bežcov sú pripravené po niekoľkých kilometrov občerstvovacie stanice v okolitých dedinách, ktoré sa každoročne do tohto veľkého podujatia zapájajú.

A aká konkrétne bude trasa Podvihorlatského maratónu? Z Michaloviec povedie cez Zalužice, Lúčky, Závadku, Hnojné, Jovsu, Kalužu a finiš bude v Michalovciach. A čo trať Michalovského polmaratónu? Tá je nasledovná: Michalovce – Vinné – obrátka a späť pred MsÚ Michalovce.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Vo videu nižšie si môžete pozrieť zábery z Domaše, ktoré zachytili nízky stav jej hladiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM