Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V našom okrese zastavujú dopraváci s deťmi: Rozdávajú aj čertovské darčeky

Policajti oslávia Mikuláša na cestách spolu so žiakmi. Rozdajú mikulášske a čertovské postavičky.

Ilustračný obrázok k článku V našom okrese zastavujú dopraváci s deťmi: Rozdávajú aj čertovské darčeky
Zdroj: TASR

Mikuláš bol svätec, ktorý si zdedený majetok neponechal iba pre seba, ale rozdal ho tým, ktorý to najviac potrebovali. Tento sviatok si ľudia uctia na celom svete, lebo prináša radosť a vzbudzuje pocit očakávania.

Mikuláš na ceste

Pri tejto príležitosti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, spolu s asistenciou žiakov 1. stupňa vybranej základnej školy, pripravilo celokrajskú dopravno-preventívnu akciu „Mikuláš na ceste“, ktorá bude prebiehať na cestách Košického kraja v dňoch 5.12.2019 – 6.12.2019 v čase od 10.00 hod. do 11.00 hod.

Zúčastní sa na nej dopravná hliadka spolu s preventistom a deťmi 1. stupňa vybranej základnej školy. Dopravná hliadka sa sústredí na dodržiavanie povinností v cestnej premávke a svoju činnosť zameria na vykonanie niektorej z týchto kontrol – dodržiavanie povinnosti vodičov a technický stav vozidiel, alebo ich vzájomnú kombináciu.

Upomienkové predmety

Deti základných škôl si vopred pripravia upomienkové predmety – postavičky Mikuláša a Čerta, ktoré budú odovzdávať vodičom. Postavičku Mikuláša dostanú vodiči za jazdu bez porušenia pravidiel spolu s pochvalou a postavičku Čerta dostanú vodiči, ktorí jazdia v rozpore s pravidlami a povinnosťami spolu s pokarhaním.

Miesta konania akcie budú aj v našom okrese i v susednom Trebišov.

  • OR PZ Michalovce – v obci Nacina Ves
  • OR PZ Trebišov – Trebišov, ul. M.R. Štefánika

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Mikulášska snehová nádielka v Michalovciach
3
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM