Zuzana Ročeňová Rôzne

V obľúbenom jazere Baňa sa už neokúpete: Tabule so zákazom a pokuty!

V obľúbenom jazierku Baňa, kde Michalovčania zvyknú tráviť teplé letné dní sa už nebudete môcť len tak schladiť, kúpanie je tu podľa mesta zakázané.

Ilustračný obrázok k článku V obľúbenom jazere Baňa sa už neokúpete: Tabule so zákazom a pokuty!
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí Michalovčania, ktorí trávia dní oddychu v našom meste, zvyknú zájsť na známe jazero Baňa. To sa nachádza na sídlisku IBV Straňany a slúži najmä ako rybársky revír. Miestni sa tu zvykli aj kúpať, ale jazero podľa miestnej samosprávy nie je na kúpanie. „V jazierku Baňa nie je možné kúpanie sa. Z dôvodu, že sa nejedná o prírodné kúpalisko,“ uviedla hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Pri porušení zákazu aj pokuta

Mesto Michalovce v najbližších dňoch rozmiestni okolo jazera Baňa tabule so zákazom a môžu nás prekvapiť aj pokuty za porušenie. „Tabule zákazu budú rozmiestnené v priebehu budúceho týždňa. Pri porušení zákazu bude mestská polícia postupovať v súlade s platnou legislatívou,“ doplnila hovorkyňa.

Vyhľadávaná zóna oddychu

Okolie jazierka Baňa je vyhľadávanou oddychovou zónou Michalovčanov a ponúka viacero možností na oddych a relax. Mesto tu nainštalovalo outdoorové fitness prvky na cvičenie a taktiež aj nové lavičky. Obľúbený je aj beh, korčuľovanie a prechádzky okolo celého jazera.

Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu tu pravidelne organizuje rybárske súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM