Kultúra

V okolí Michaloviec budú znieť fajne ľudovky: Vychutnáte si ich zadarmo, vieme kde :-)

Speváčka Anna Servická je svojráznym zjavom v kultúre Rusínov na Slovensku. Svojim originálnym prejavom, zberateľskými a skladateľskými schopnosťami výrazne obohacuje nielen rusínske etnikum, ale aj celoslovenskú kultúru. Počas Vianoc ju budete môcť počuť aj v našom blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku V okolí Michaloviec budú znieť fajne ľudovky: Vychutnáte si ich zadarmo, vieme kde :-)
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Naše Topoľany vás pozýva na Vianočný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 27. decembra o 14. hodine v Chráme sv. Michala v Topoľanoch. Vystúpi Anna Servická – významná speváčka ľudových rusínskych, šarišských a duchovných piesni na Slovensku.

Hanka Servická sa narodila v Kružlovskej Hute, v rodine Jána Švedu a Heleny Mochnackej . Vyrastala v dedinke Gerlachov, okres Bardejov. Do Prešova ju viedli najprv študijné kroky, ale dnes tu žije so svojim manželom Jankom, synom Ivanom a dcérkou Natáliou. Po skončení Strednej pedagogickej školy v Prešove bola učiteľkou v materskej škôlke a neskôr speváčkou v Poddukelskom ukrajinskom ľudovom súbore (PUĽS).

Speváčka Anna Servická je svojráznym zjavom v kultúre Rusínov na Slovensku. Svojim originálnym prejavom, zberateľskými a skladateľskými schopnosťami výrazne obohacuje nielen rusínske etnikum, ale aj celoslovenskú kultúru.

V jej repertoári prevažujú lyrické až baladické a mariánske piesne, ktoré si získali veľké sympatie u poslucháčov. Jej piesne znejú z rozhlasových staníc CD, MC a z koncertov, kde spieva s ľudovou hudbou Šarišan, s OĽUNom, ľudovou hudbou Miroslava Dudíka, ľudovou hudbou Jozefa Salanciho a súborom Prešovčan.V sú­časnosti spolupracuje s ľudovou hudbou Stanislava Baláža, Lemkowským súborom Kyczera z Poľska, ľudovou hudbou Ondreja Kandráča, ľudovou hudbou Romana Barabasa a s inými hudobnými skupinami.

Vstup na koncert je bezplatný.

V Chráme sv. Michala vystúpi významná speváčka ľudových piesní
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM