Veronika Ondo-Cholewová Správy Správy

V okolí Michaloviec máme novú cyklotrasu: Pre bikerov sa plánuje oveľa viac :-)

Dobré správy pre cyklistov. V našom okolí pribudla novovyznačená cykloturistická trasa dlhá desiatky kilometrov. Pre milovníkov týchto tátošov vyzerá budúcnosť ružovejšia :-)

Ilustračný obrázok k článku V okolí Michaloviec máme novú cyklotrasu: Pre bikerov sa plánuje oveľa viac :-)
Zdroj: Dnes24.sk

V Košickom kraji obnovili úseky na 17 existujúcich cykloturistických trasách v celkovej dĺžke 244 kilometrov, pribudla aj jedna novovyznačená cykloturistická trasa Zemplínska šírava – Strážske dlhá 24 kilometrov. Ide o výsledok projektu, ktorý realizoval Košický samosprávny kraj (KSK) z finančnej dotácie ministerstva dopravy vo výške 22 630 eur.

Nové cyklotrasy v okolí Michaloviec

„Obnova značenia bola ukončená v polovici marca,“ informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková. V rámci projektu sa nahrádzali poškodené prvky cykloturistickej orientácie, ako sú smerovníky a smerovky, obnovovalo sa maľované značenie a osadzovali sa obrázkové cyklosmerovky.

V tomto roku sa budú realizovať aktivity na ďalších cyklistických koridoroch. Na Zemplínskej cyklomagistrále sa v súčasnosti pripravujú projektové dokumentácie pre územné rozhodnutie v katastri Michaloviec a Vinného.

K 31. decembru 2015 v Košickom kraji evidovali celkovo 1543,6 kilometra značených cykloturistických trás. Za rok pribudlo 161 kilometrov trás. „Najrozsiahlejšími zmenami v roku 2015 prešla sieť cykloturistických trás v Tokaji, kde boli presmerované a vyznačené nové náučné cykloturistické trasy,“ priblížila krajská cyklokoordinátorka a vedúca referátu cestovného ruchu na Úrade KSK Adriana Šebešová.

Zo Šíravy až do Maďarska? :-)

Košický kraj má vypracovaný návrh tzv. kostrovej siete cyklistických trás, ktorá predstavuje nadregionálnu sieť cyklotrás. Na ňu by sa mali pripájať cykloturistické trasy regionálneho a miestneho významu. „Kostrová sieť je definovaná predovšetkým ako cykloturistická podľa parametrov trás EuroVelo – zjazdná za každého počasia, bez prudkých stúpaní a napojená na služby v cestovnom ruchu. Jej realizácia sa predpokladá v dlhodobom časovom horizonte a širšom partnerstve zainteresovaných subjektov,“ vysvetľuje krajská cyklokoordinátorka.

Hlavnou osou tejto siete bude medzinárodná trasa EuroVelo 11, ktorá cez Slovensko smeruje z Poľska do Maďarska. Na jej úseku v Košickom kraji sa pracuje. Pripravujú sa projektové dokumentácie jednotlivých častí pre územné a stavebné konania, hľadajú sa finančné zdroje a partneri na realizáciu.

Môže vás zaujímať:

Kaskadér na bicykli predviedol v okolí Vinianskeho hradu adrenalínovú jazdu, ZÁBERY stoja za to: Čo na to ale ochranári?

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Michalovce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM