Správy Samospráva

V susednom Trebišove začali s modernizáciou za 1,5 milióna eur

Komplexná rekonštrukcia jediného športového stánku v danom okrese sa v zemplínskom meste začala v pondelok 7. decembra odovzdaním staveniska.

Ilustračný obrázok k článku V susednom Trebišove začali s modernizáciou za 1,5 milióna eur
Zdroj: Facebook.com/Dobré správy z Trebišova

Športový, ale aj kultúrny a spoločenský stánok, jediný svojho druhu v okrese, prejde obnovou z účelovej dotácie vo výške 1,5 milióna eur, ktorú vláda SR na tento účel vyčlenila ešte v decembri 2019. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Havarijný stav

„V rámci obnovy sa odstránia havarijné stavy, mesto vybuduje nové rozvody elektriny, zateplí fasádu, vymení okná a dvere, zrekonštruuje šatne, hygienické zariadenia a vzduchotechniku, vymení svietidlá nad hracou plochou a zrealizuje i ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace so zmodernizovaním a opätovným sprevádzkovaním celej budovy,“ priblížila hovorkyňa. Práce by mali byť ukončené do konca budúceho roka. Zhotoviteľom je spoločnosť CEDIS.

Budova športovej haly bola postavená v roku 1993. Odvtedy je v nepretržitej prevádzke, slúži na tréningové, ale aj súťažné zápasy mládežníckych hádzanárskych klubov.

Športové akcie

Halu využívajú aj mládežnícke futbalové družstvá FK Slavoj Trebišov, po jej priestoroch siahajú aj volejbalisti, stolní tenisti či nohejbalisti.

„Zázemie tu nachádzajú i športové akcie rôznych organizácií a inštitúcií a už niekoľko rokov aj študenti a pedagógovia gymnázia na telesnú a športovú výchovu,“ uviedla Mištaničová.

Foto: archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM