Rôzne

V tejto zemplínskej obci to bude žiť: Degustácie, divadlo, hudba a nielen to!

Radi trávite čas mimo mesta a ešte k tomu na lákavých akciách? Zbystrite. V tejto známej zemplínskej dedine si prídete na svoje.

Ilustračný obrázok k článku V tejto zemplínskej obci to bude žiť: Degustácie, divadlo, hudba a nielen to!
Zdroj: TASR

Degustácie vín a ďalšie lákadlá čakajú návštevníkov známej zemplínskej obce Vinné počas podujatia Dni vína vo Vinnom, ktoré sa uskutoční od 26. do 28. júla.

Obec Vinné pripravila pre všetkých milovníkov vína verejné degustácie tohto nápoja. Počas troch dní od 26. – 28. 7. 2019 budú prebiehať v priestoroch tamojšieho kultúrneho domu. V spomínanej vinárskej dedine zároveň oslávia 770. výročie prvej písomnej zmienky o obci.

Štart podujatia

Slávnostné otvorenie Dni vína vo Vinnom odštartuje v piatok 26. júla o 16:00 hod. a to prezentáciou hostí. V prvý deň vyhodnotí porota vystavovateľov vína a odovzdá im ocenenia. Od 18:00 do 22:00 hod. zabaví účastníkov vinárskeho podujatia hudobná skupina Rozmarija. Vychutnáte si aj verejnú degustáciu najlepších ocenených vín.

O súdok starostu

Verejné degustácie ocenených vín budú pokračovať aj počas soboty od 14:00 do 21:00 hod. a počas nedele od 14:00 do 20:00 hod. Pripravené sú aj ďalšie sprievodné akcie.

Posledný deň v nedeľu 28. júla 2019, ktorý bude aj dňom odpustových slávností, plánuje obec o 14:30 hod. 18. ročník futbalového turnaja O súdok starostu obce Vinné na futbalovom ihrisku. O 18:00 hod. začne za obecným úradom divadelné vystúpenie pod šírym nebom – obecného ochotníckého divadla VIDI.

Mimochodom, videli ste už túto zaujímavosť, ktorá sa nachádza na Vinianskom hrade? Pozrite si nižšie vo fotogalérii dobový žeriav.

OBRAZOM: Pri obnove Vinianskeho hradu používajú i dobový šliapací žeriav
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM