Zuzana Ročeňová Hádzaná

Veľká radosť Iuventy Michalovce: Napriek prehre sme postúpili do osemfinále EHF!

Hádzanárky úradujúceho slovenského majstra Iuventa Michalovce postúpili do osemfinále Pohára EHF. V odvete 3. kola síce prehrali po napínavej koncovke na palubovke slovinského RK GEN-I Zagorje 21:27, ale doma triumfovali o sedem gólov 31:24.

Ilustračný obrázok k článku Veľká radosť Iuventy Michalovce: Napriek prehre sme postúpili do osemfinále EHF!
Zdroj: TASR

Iuventa viedla v odvete po góle Trehubovej v 5. minúte 3:2, potom ale domáce šnúrou štyroch gólov otočili skóre na 6:3 vo svoj prospech. Zagorje si potom udržiavalo mierny náskok, ešte v 23. minúte znižovala Szöllösiová na 9:11 z pohľadu Michaloviec. Domáce ale záver prvého polčasu zvládli lepšie a do kabín odchádzali najmä vďaka strelecky disponovanej Ugrinovej so sľubným päťgólovým náskokom 14:9.

Hneď po zmene strán Zagorje dokonca dvoma zásahmi na 16:9 zmazalo manko z prvého zápasu a v 38. minúte už bolo za stavu 18:10 postupujúcim tímom. Iuventa, ale kritickú situáciu zvládla, o štyri minúty neskôr znížila na 13:19 a o chvíľu na 16:20, na čo Zagorje reagovalo oddychovým časom. Slovinský tím ešte zdramatizoval koncovku gólmi na 24:19 a dve minúty pred koncom na 26:20, no aj zásluhou dobre chytajúcej Gubikovej a presnej ruky Rebičovej Michalovce náskok z prvého stretnutia ustrážili a postúpili.

"Bol to veľmi ťažký zápas a teším sa, že sme postúpili. V niektorých fázach to už vyzeralo, že nás tu prevalcujú, ale vždy sme sa dokázali vzchopiť a dotiahnuť sa na postupový rozdiel. Rozhodcovia domácim veľmi pomohli, no našťastie nám súper neušiel o toľko gólov, aby sme to nezvládli. Nie každá hráčka podala ideálny výkon, ale postup sme napokon dosiahli ako kolektív,“ uviedol Ján Packa, tréner Iuventy.

Zemplínčanky sa tak štvrtýkrát v klubovej histórii prebojovali v európskych pohároch medzi šestnásť najlepších tímov, predtým to v Pohári EHF dokázali v ročníku 2006/2007 i 2007/2008 a v PVP 2008/2009. Svojho osemfinálového súpera spoznajú pri utorňajšom žrebe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM