Veronika Ondo-Cholewová Správy

Veľké jarné upratovanie v Michalovciach: Kedy a kde bude zber odpadov?

Jarné upratovanie čoskoro začína. Kedy bude zber? Naplánujte si upratovanie v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Veľké jarné upratovanie v Michalovciach: Kedy a kde bude zber odpadov?
Zdroj: pixabay.com

Naplánujte si upratovanie. V meste Michalovce bude jarný zber odpadu. Kedy a čo sa môžete vyhodiť?

Jarný zber objemného odpadu

Kedy? Od 14. do 25. marca. Objemný odpad je nadrozmerný komunálny odpad, ktorý nie je možné pre jeho rozmery uložiť do zberných nádob na zmesový komunálny odpad (napr. nábytok, koberce, sedačky, dvere a pod.). V zmysle Zákona o odpadoch je Mesto povinné zabezpečiť najmenej dvakrát do roka zber takýchto objemných odpadov.

Objemný odpad sa bude zberať iba v ten istý deň ako komunálny odpad.

„V tento deň vykladajte objemný odpad do priestoru zeleného pásu pred domom, do dostupného priestoru pri bráne dvora, ku kontajnerom na komunálny odpad a pod.,“ informovala michalovská radnica.

Ďalej upozornila, že do objemného odpadu nepatria napr. pneumatiky, stavebný odpad, bioodpad, chladničky, televízory a pod. „Takýto odpad nebude odobratý!“

Prečítajte si aj:

Odpad s obsahom škodlivých látok

Kedy? Od 14. do 25. marca. Odpad z domácností s obsahom škodlivých látok (napr. rozpúšťadlá, staré farby, lepidlá, zvyšky pesticídov, handry a rukavice znečistené škodlivinami, obaly znečistené škodlivinami a pod.) sa bude zberať priamo od vašich domov iba v ten istý deň ako komunálny odpad.

„Objemný odpad, elektroodpad, bioodpad, odpad z domácností s obsahom škodlivých látok môžu občania mesta celoročne a bezplatne odovzdávať aj na zberných dvoroch TaZS mesta Michalovce (Partizánska ulica 55 a Lastomírska ulica 2),“ informovalo TaZS mesta Michalovce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM