Veronika Ondo-Cholewová Správy

Veľké ocenenie pre kolektív infekčného oddelenia pod vedením primára Zambu

Metropola Zemplína sa rozhodla oceniť kolektív infekčného oddelenia michalovskej nemocnice. Zaslúžili si Čin roka 2020.

Ilustračný obrázok k článku Veľké ocenenie pre kolektív infekčného oddelenia pod vedením primára Zambu
Zdroj: Svet zdravia

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Michalovciach udelilo Čin roka 2020 kolektívu Infekčného oddelenia nemocnice Svet zdravia v Michalovciach pod vedením primára MUDr. Štefana Zambu.

Ocenili kolektív nemocnice

Návrh na udelenie titulu „Čin roka“ podal poslanec mestského zastupiteľstva Mirko Gejguš. A to v oblasti zdravotníctva. Podaný návrh na udelenie titulu vyhodnotila komisie mestského zastupiteľstva. Na základe ich odporúčania a po prehodnotení na zasadnutí predsedov komisií bol predložený na prerokovanie mestskej rade a táto ich predložila na schválenie mestskému zastupiteľstvu.

Kolektív nemocnice je ocenený za ich maximálne profesionálny, empatický a hlboko ľudský prístup pri poskytovaní liečebnej a odbornej zdravotníckej starostlivosti.

Michalovský Pegas

Ako zverejnila radnica, titul sa odovzdáva spravidla raz ročne na slávnostnom kultúrnom podujatí. Titul Čin roka je plaketa, spravidla michalovský Pegas a diplom, v ktorom je uvedený názov oceneného kolektívu, dátum udelenia, stručné zhodnotenie, za čo sa titul udeľuje, pečiatka mesta a podpis primátora.

Ako uviedla samospráva, celý uvedený kolektív aj v záťažových situáciách, spôsobených pandemickou situáciou, zodpovedne a ochotne vykonáva svoje pracovné povinnosti. Napriek možnosti ohrozenia vlastného zdravia sú pre nich pacienti a ich úspešná liečba vždy na prvom mieste.

Foto: archív

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM