Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné jahniatko nielen pre Zemplínčanov: Budú sa vám zbiehať slinky
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Veľkonočné jahniatko nielen pre Zemplínčanov: Budú sa vám zbiehať slinky

Najväčšie kresťanské sviatky a pohanské oslavy jari sú tu. Inšpirujte sa moderne pripravenou pochúťkou.

Správy Rôzne
Správy Rôzne

Veľkonočné jahniatko nielen pre Zemplínčanov: Budú sa vám zbiehať slinky

Najväčšie kresťanské sviatky a pohanské oslavy jari sú tu. Inšpirujte sa moderne pripravenou pochúťkou.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné jahniatko nielen pre Zemplínčanov: Budú sa vám zbiehať slinky
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Neviete ešte čo budete variť? Rozmýšľate, že by ste vyskúšali niečo nové? Inšpirujte sa nápadom a vyskúšajte recept a dajte nám vedieť, ako sa vám vydaril :)

Medzi tradičné veľkonočné pokrmy patrí napríklad taká šunka, klobása, vajíčko, zelenina či syr. To v žiadnej domácnosti nesmie chýbať. A čo také jahniatko? Recept je jednoduchý a zároveň vynikajúci a tradične ho šéfkuchár zaraďujú do jedálneho lístka počas veľkonočných sviatkov.

Čo potrebujeme?

Na grilované jahňacie kotlety so zelenými fazuľkami so slaninkou a zemiakovou kašou s medvedím cesnakom, budete potrebovať /recept je pre 4 osoby/:

• 800 g Jahňacie kotlety (hrebienok)

• 800 g Zemiaky

• podľa chuti medvedí cesnak

• 4 ks plátky slaninky

• 200 g zelené fazuľky

• podľa chuti morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mlieko, maslo

• vetvička rozmarínu

• olej

Postup

Jahňací hrebienok si odblaníme, potrieme olejom a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Sprudka ho opečieme na panvici z každej strany, pridáme vetvičku rozmarínu a dáme do vyhriatej rúry dopiecť na 170°C cca 15 minút. Tip: mäso solíme až po upečení, aby zostalo šťavnaté.

Z uvarených zemiakov si medzitým pripravíme pyré, do ktorého pridáme rozmixovaný medvedí cesnak, soľ a zjemníme ich maslom a mliekom. Zelené fazuľky osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, zavinieme do slaninky a opečieme z každej strany na panvičke.

Mäso si osolíme a pokrájame na porcie. Ako radí šéfkuchár nemalo by byť veľmi prepečené, najchutnejšie je pripravené medium rare alebo medium. Z výpeku si pripravíme prírodnú šťavu pridaním vývaru a masla, ktorú pekne zredukujeme.

Dobrú chuť!

Prečítajte si tiež

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Najčítanejšie

SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM

SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Najčítanejšie