Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Veľký letný prehľad z bazénov: Koľko tento rok stoja obľúbené dobroty?

Najideálnejšie je byť počas týchto tropických dní niekde pri vode. A je dobré mať v peňaženke odložených aj zvyšných pár eur na všakovaké dobroty, ktoré k tomu cez leto patria. Zamerali sme sa na kúpaliská s thelmalparkom a zistili sme ceny občerstvenia, ale aj výhody, ktoré majú.

Ilustračný obrázok k článku Veľký letný prehľad z bazénov: Koľko tento rok stoja obľúbené dobroty?
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Skvelým miestom na prežitie letných horúčav je byť niekde pri vode. Či už prírodnej alebo pri bazéne. Vybrali sme sa preto do nášho jediného thermalparku, ktorý otvorili pred rokom a na niekoľko bazénov na Šírave.

Okrem poriadneho natretia sa opaľovacím krémom a pitného režimu, je dôležité na slnku aj občerstvenie. Preto sme sa na kúpalisku zamerali na bufety a ich ponuku. V areáli sa nachádzajú stánky s občerstvením a bohatou ponukou jedál či nápojov.

Šírava je centrom niekoľkých bazénov, ktoré sú takmer v každom stredisku. V rekreačnej oblasti Kamenec sme sa vybrali k bazénom, ktoré sú obklopené stánkami s občerstvením. Nápoje od 1 eura, podľa toho, čo si dáte. Klobásky, hamburger, ryby, ale aj pizza. Keďže sa kúpete priamo v centre diania, môžete si vybrať rôzne jedlá. Kukurica stojí v jednom predajnom stánku 1,40 a o pár metrov ďalej 0,90 eur.

Pozreli sme sa aj na neďaleký thermalpark. Vo vnútri sa nachádza reštaurácia alebo skôr fast food, ktorú využívajú väčšinou hostia počas obedov. Ak ste sa nestihli naraňajkovať, nespoliehajte sa na to, pretože ráno o 9. hodine ešte nie je otvorená. Avšak, máte na výber vonkajšie prevádzky občerstvenia, ktoré ponúkajú nápoje, pochutiny a nanuky. Vnútorná reštaurácia ponúka široký výber jedál. Spomenúť môžme napríklad hot-dog za 1,50 eur, americký hot-dog za 1,70, gyros bagetu za 2,30 eur alebo širokú paletu hamburgerov za 2,80 eur. Každý deň majú obedové menu s polievkou. K dispozícii sú ďalej rôzne menu okolo 3,80 eur.

Čapovanú kofolu nemajú, ale veľké plus je čapovaný radler nealko 0,5 l za 1,30 €. Keďže väčšina ľudí sem prichádzajú autom, vodiči oceňujú nealkoholicky čapovaný radler. Osviežiť sa ale môžete aj pivom 10˚ 0,5l za 1,10 eur. Ponúkajú až niekoľko druhov pív. Pollitrová pepsi, mirinda, 7up vás vyjde na 1,60 eu. Ovocný džús predávajú za 0,70 eur. V horúčave vás osvieži aj minerálka 0,5l za 1,10 eur. Je potrebné však podotknúť, že vo vnútri sa nachádza fontánka s pitnou vodou na pitie, takže ak chcete, nemusíte minúť na pitný režim ani jeden cent, a pritom piť a piť :-)

Vonku pri bazénoch si určite svoje nájdu aj kávičkári. Presso za 1,10 eur a ľadová káva za 1,60 eur. K zábave na slnku niektorí obľubujú aj alkoholické nápoje. Pripravia vám alkoholické alebo nealko mojito za 3,50 eur. Zažiť môžete aj sex on the beach za 3,50 eur, ale samozrejme len v pohári. Ostatné alko nápoje sa pohybujú v rovnakých cenách. Majú tiež široký sortiment nanukov od 0,80 – 1,70 eur. Nájdete tu aj slané pečivo, oriešky a podobne. Vybrať si môžete z viacerých druhov.

Čítajte tiež:

Tony piesku, metrové palmy a gogo tanečnice: Šírava sa premení na Ibizu

Letné obrázky z Vinného: Okrem krásnych dievčat pútali pozornosť muži zákona na koňoch!

Výletná loď ponúka romantiku na Šírave: Vychutnajte si na FOTKÁCH pohľady, ktoré zažijete pri plavbe

Amfiteáter na Zemplínskej Šírave zažije po 15 rokoch hudobný festival: Príde aj Desmod

V obľúbenom letovisku určite strhnú vašu pozornosť: Na Šírave po novom jazdia policajti na koňoch!

Pozreli sme sa na výhody bazénov a ceny v okolí Michaloviec.
4
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM