Kultúra

Veľký úspech folklórneho súboru Zemplín: Z Indie si doniesli medaily, FOTO

FS Zemplín má za sebou kopu zážitkov z ďalekej Indie. Do Michaloviec si doniesli aj vzácne ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech folklórneho súboru Zemplín: Z Indie si doniesli medaily, FOTO
13
Galéria
Zdroj: FS Zemplín

Členovia FS Zemplín majú za sebou zahraničný zájazd do Indie, z ktorého si odniesli úspešné ocenenia. Vrátili sa aj s prvou cenou z medzinárodného festivalu.

Reprezentovali Slovensko

FS Zemplín prijal pozvanie na folklórny medzinárodný festival v Indii, kde zastupoval ako jeden s folklórnych súborov naše Slovensko. Ako náš portál informovala Patricia Buxarová, organizačná pracovníčka FS Zemplín, pozvanie prijali pod hlavičkou Chandigarh University – univerzity, ktorú navštevuje 40 000 študentov, a ktorá organizovala festival za pomoci folklórneho súboru RIFAC.

„Na naše prekvapenie a radosť súbor oslovil veľvyslanec Ivan Lančarič s ponukou vystúpiť a reprezentovať Slovensko na dôležitom podujatí – Oslavách štátnosti SR, ktoré organizovali spoločne s Českou republikou pod názvom Spoločné oslavy slovenských a českých národných dní na slovenskej ambasáde v New Dehli,“ dodala P. Buxarová za FS Zemplín.

Prvé miesto

Na festivale sa zúčastnilo 33 súborov od Nepálu, cez Taiwan a Indonéziu, Bulharsko, Fínsko, Poľsko, Chorvátsko, Afganistan až po Anglicko.

„Ako súbor sa skoro nikdy nezvykneme zúčastňovať na tanečných či hudobných súťažiach. Ani na tomto festivale to nemalo byť inak. Po príchode sme zistili, že festival zmenil formát a názov a my sme sa zúčastnili na veľkej celosvetovej súťaži pod názvom 1. Medzinárodného festivalu mládeže v Chandigarhe,“ zverejnila P. Buxarová.

Na záverečnom ceremoniáli vyhlásili prvé miesto – FS Zemplín.

„S prekvapením a úžasom sme vyskočili zo svojho miesta a s hrdosťou si prevzali cenu za sprievodný program, otvárací ceremoniál a celkové vystupovanie súboru. Organizátori rozdelili taktiež súťaž choreografií na playback a súťaž živých hudieb a slovenský folklór opäť zabodoval,“ P. Buxarová dodala, že ľudová hudba FS Zemplín a spevácka zložka vybojovali tretie miesto v súťaži kapiel.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si zábery FS Zemplín z Indie.

OBRAZOM: Folklórny súbor Zemplín v ďalekej Indii
13
Galéria
Zdroj: FS Zemplín
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM