Peter Klimant Rôzne

Vianočná výzdoba ako z rozprávky: Michalovské deti vytvorili takúto chutnú parádu

Tak tomu sa povie naozajstná paráda. Michalovská základná škola sa môže pochváliť krásnou perníkovou chalúpkou, ktorá je súčasťou školskej vianočnej výzdoby. Postarali sa o ňu samotní žiaci v spolupráci s mamkami i babkami.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba ako z rozprávky: Michalovské deti vytvorili takúto chutnú parádu
Zdroj: TASR

Vianočnú výzdobu Základnej školy Pavla Horova v Michalovciach obohatila v tomto roku perníková chalúpka. Maškrty, z ktorých je postavená, upiekli miestni žiaci v spolupráci s mamkami i babkami.

„Rozmýšľali sme, ako by sme zjednotili spoluprácu našich mamiek, babiek a žiakov. Rozhodli sme sa napokon, že vytvoríme perníkovú chalúpku s tým, že žiaci prinesú z domu perníčky,“ informovala zástupkyňa riaditeľa školy Ingrid Balogová.

Pri chalúpke sa stretli stovky detí. Bola totiž hlavnou rekvizitou školského divadielka, v ktorom si zahrali druháci ZŠ P. Horova. Známy príbeh o Jankovi, jeho sestre Marienke a zlej ježibabe predstavili nielen žiakom školy, ale aj deťom zo štyroch michalovských škôlok.

Z perníkov, ktoré sa nedostali na chalúpku, pripravila ZŠ výstavu. Výrobcom najkrajších kúskov udelila vecné ceny, ktoré získali takmer 40 mladí cukrári. Chalúpka spolu s výstavou bude pre záujemcov prístupná i po Vianociach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM