Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Vianočné stánky pod michalovským stromčekom: Prvé zaujímavosti

Vianočných stánkov bude v Michaloviach niekoľko. Ponúknu nielen tradičné špeciality, ale aj malé darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné stánky pod michalovským stromčekom: Prvé zaujímavosti
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Tradícia pod stromčekom

K príjemnej atmosfére na námestí počas decembra nepochybne patria aj drevené stánky pod vianočným stromčekom pri veľkej fontáne. Ani tento rok nebudú chýbať. Ponúknu vianočný punč, varené vínko, medovinu a samozrejmosťou sú pečené gaštany. Pochutnať si budete môcť možno aj na chlebe so šmaľcom, teda s bravčovou masťou.

„Mesto bude stánky, ktoré sú v jeho vlastníctve, prenajímať podnikateľom na základe výsledkov dražby. Predávať v nich môžu potravinový tovar a poskytovať služby na rýchly konzum,“ zverejnila radnica.

Každoročne sa tu dajú kúpiť sa aj rôzne maličkosti, ktoré potešia pod stomčekom. Vianočné stánky pod stromčekom neodmysliteľne patria ku klasickým tradíciám v Michalovciach. Na toto miesto si každoročne nájde cestu niekoľko tisíc ľudí, ktorí si tu chcú spolu s priateľmi užiť príjemné chvíle a predovšetkým ochutnať tradičné nápoje, o ktoré tu skutočne nie je núdza

Stánkov bude viac

Okrem stánkov pod stromčekom budú v našom meste aj Vianočné trhy a Zimné gastronomické trhy, ktoré budú rozmiestnené na Námestí slobody. Gastronomické trhy budú približne od decembra 2017 do januára 2018

Michalovčania si už môžu značiť do kalendárov aj vianočný jarmok, ktorý sa uskutoční od 8. do 9. decembra 2017. Počas dvoch dní si budeme môcť nakúpiť vianočné darčeky aj sa zabaviť. Počas trhov v Michalovciach sa chystá aj sprievodný program. A chýbať nebude ani tradičná ulička remesiel, kde svoje výrobky predstavia jednotliví predajcovia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM