Veronika Ondo-Cholewová Správy

VIDEO, ktoré si nenechajte ujsť: Pozrite sa do vnútra nemocnice novej generácie

V Michalovciach už slávnostne otvorili nemocnicu novej generácie. Ako to v jej priestoroch vyzerá? Prinášame vám zábery z jej vnútra.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO, ktoré si nenechajte ujsť: Pozrite sa do vnútra nemocnice novej generácie
Zdroj: Svet zdravia

Ako sme vás už informovali, v Michalovciach v utorok (21. 11.) slávnostne otvorili nemocnicu novej generácie. Zmeny sa dotkli nielen vzhľadu, ale aj organizačnej štruktúry nemocnice. Bude zložená z klastrov, čiže zoskupení príbuzných medicínskych odborov.

Na hociktorej izbe

„Napríklad klaster Žena a dieťa bude združovať pôrodnicu, gynekológiu, šestonedelie, neonatológiu a pediatriu do jednej ošetrovacej jednotky,“ prezradili kompetentní. Doplnili, že každý z pacientov bude môcť ležať na hociktorej izbe, kde pre neho bude voľné vhodné lôžko. Zatiaľ čo sestry sa budú starať o všetkých pacientov na zverenom úseku, lekári za nimi budú chodiť podľa svojej špecializácie, napríklad internisti za internistickými pacientmi.

„Zmyslom klastrového členenia je efektívnejšie využívanie lôžok. Pri tradičnej organizačnej štruktúre má každé oddelenie k dispozícii vymedzený počet lôžok, čo však spôsobuje problémy, keď treba hospitalizovať viac pacientov, než sú jeho kapacitné možnosti,“ uviedol hovorca nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Zaujímavé zábery

A ako to vlastne v nemocnici novej generácie v Michalovciach vyzerá? Nahliadnite do jej priestorov vďaka priloženým záberom. Prinášame vám video z jej vnútra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Prvé zábery: Takto to vyzerá v novej michalovskej nemocnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM