Samospráva

Video mapping na michalovskej radnici: Vieme, koľko stála táto paráda mesto

Michalovčania prvýkrát zažili tzv. video mapping na budove mestského úradu. Zisťovali sme, koľko nádherné vizuálne divadlo stálo mestskú kasu.

Ilustračný obrázok k článku Video mapping na michalovskej radnici: Vieme, koľko stála táto paráda mesto
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovčania mohli nedávno zažiť tzv. video mapping na budove michalovskej radnice. Po atraktívnom vizuálnom divadle viacerých obyvateľov nášho mesta zaujímalo, koľko magistrát zaplatil za spomínané premietanie.

Krásna šou

Mapovanie videoprojekciou je relatívne nová projekčná technika, ktorá môže premeniť takmer akýkoľvek povrch do dynamického zobrazenia, ktoré prináša divákovi pohlcujúci zážitok. Vo väčších mestách toto premietanie ľudia už poznajú. Naša budova radnice sa premenila na interaktívne divadlo plné zvukov, efektov a pohyblivých obrázkov počas mikulášskeho program v meste. Interaktívny video mapping, teda prácu s mappingom, svetlom a zvukom, si vychutnali všetci prítomní, ktorí si krásnu šou natáčali na mobily, kamery či fotoaparáty.

Koľko paráda mesto stála?

Mapping opakovali 6. decembra niekoľkokrát po sebe počas celého podujatia na námestí, aby ho mohlo vidieť, čo najviac ľudí. „Nakoľko sme aj my zaznamenali veľký záujem, zvažujeme ďalší postup a využitie mappingu,“ uviedla hovorkyňa michalovského magistrátu Iveta Palečková. Dodala však, že rovnako nezanedbateľná je finančná stránka.

„Mesto hradilo túto aktivitu z vlastného rozpočtu sumou 3 100 eur,“ prezradila ďalej pre spravodajský portál Michalovce 24 Iveta Palečková. V prípade premietania v budúcnosti by mesto chcelo do financovania zapojiť aj sponzorov. „Veríme, že vzhľadom na pozitívny ohlas bude pre nás v budúcnosti jednoduchšie zapojiť do financovania aj sponzorov,“ dodala na záver hovorkyňa radnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM