Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

VIDEO: Toto ešte Michalovce nezažili. Úchvatné vizuálne divadlo na budove radnice

Počas rozsvietenia vianočnej výzdoby si Michalovce pre obyvateľov pripravili veľké prekvapenie. Ľudia boli svedkami krásneho vizuálneho divadla. VIDEO.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Toto ešte Michalovce nezažili. Úchvatné vizuálne divadlo na budove radnice
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka a výzdoby v meste je vždy čarovnou chvíľou. Okrem Mikuláša, ktorý 6. decembra potešil deti na michalovskom námestí, bolo pripravené aj prekvapenie. Z radnice neprezradili o ňom vopred nič konkrétne, aj keď hovorili, že nejaké to prekvapenie si nechávajú v rukáve. A prekvapenie to veru bolo naozaj veľké a pútavé. Michalovčania prvýkrát totiž zažili tzv. video mapping na budove mestského úradu.

Zdroj: YouTube.com

Mapovanie videoprojekciou je relatívne nová projekčná technika, ktorá môže premeniť takmer akýkoľvek povrch do dynamického zobrazenia, ktoré prináša divákovi pohlcujúci zážitok. Vo väčších mestách toto premietanie ľudia už poznajú. Teraz sa aj naša radnica premenila na interaktívne divadlo plné zvukov, efektov a pohyblivých obrázkov.

Interaktívny video mapping, teda prácu s mappingom, svetlom a zvukom, si vychutnali všetci prítomní, ktorí si krásnu šou natáčali na mobily, kamery či fotoaparáty. „Jéj, krásne,“ ozývalo sa davom všade naokolo. Zábery priamo z miesta si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM