Rôzne

VIDEO zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky: Autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky

Divoké počasie udrelo na Zemplínsku šíravu a pre ľudí na mieste nastali dramatické momenty. Počas búrky dokonca odtrhlo loď spolu s kotviacim pontónom. Ako to na mieste vyzeralo zaznamenala kamera. Prinášame vám autentické zábery.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky: Autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky
Zdroj: Plavba.sk

Už v utorok sme vás informovali o zásahu hasičov na Šírave. Teraz vám však prinášame svedectvá priamo z miesta od ľudí, ktorí vyčíňaniu počasia čelili na vlastnej koži a zažili dramatické chvíle.

Živý terč medzi dvoma loďami

„Užil som si spenené vrcholky vĺn a bol som do nitky mokrý,“ opísal nepríjemnú situáciu námorník z Plavba.sk. Jedna skupina počas vyčíňania počasia na slovenskom mori zachraňovala odtrhnutý pontón s vyhliadkovou loďou. Ďalší jachtár nedobrovoľne na lodi testoval limity lode a modlil sa, aby bójka nepovolila a nerozbil sa o skalnaté pobrežie. „Ja som robil živý fender, tlmič nárazov, na pontóne medzi dvoma loďami, ktoré mali tendenciu roztancovať sa viac, ako sa mi to páčilo,“ priblížil morský vlk z Plavba.sk. Časom sa zistilo, že sa už aj ďalšiemu pontónu rozrezávalo oceľové lano, ale nakoniec všetko dobre skončilo.

„Chvíľami sa situácia gradovala, keď som zopár sekúnd rozmýšľal, či ma neprevalcuje zopár desať tonový pontón s vyhliadkovou loďou,“ povedal nám svedok celej situácie z Plavba.sk. Počas búrky nebol vôbec čas fotiť, ale ich kamera dramatickú situáciu zaznamenávala.

Vyhliadková loď narážala o kamenné mólo

Video začína plachetnicou, s ktorou sa pohráva silný vietor. Pontón vyhliadkovej lode sa vplyvom veľkého tlaku vĺn odtrhol, tony ocele sa pomaly otáčajú.„Zistil som, že sa odtrhol pontón s vyhliadkovou loďou. Nevedel som, kde to má nasmerované,“ povedal svedok celej situácie z Plavba.sk. Ako dodal, vyhliadková loď narážala o kamenné mólo. Následne ťažká železná lavička pontónu spadla do vody. Na videu je v pozadí vidieť aj policajnú loď.

„To čo je vidno na kamere je len začiatok búrky, Armagedon príde až o zopár minút neskôr,“ opísali z prevádzky Plavba.sk. Pontón vyhliadkovej lode našťastie zostal v jednom bode upevnený a bol brzdený lavičkou padnutou do vody. Vyhliadkovú loď sa odvážne podarilo odviazať a vyplávať s ňou do bezpečia. Odtrhnutý pontón našťastie zostal vo svojej pozícii a ďalej sa už nepohyboval.

Autentické zábery priamo z miesta si môžete pozrieť v priloženom VI­DEU.

Môže vás zaujímať:

Termín, na ktorý čakáme mnohí celú zimu: Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy, podrobnosti vnútri

Na Šírave sa pripravuje veľké retro prekvapenie: Máte ešte starú nafukovačku? :)

Šírava oslávi 50-tku netradične: Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!

Vyhliadková loď na Šírave narážala o kamenné mólo
3
Galéria
Zdroj: Plavba.sk
VIDEO: Vyčíňanie počasia na Šírave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM