Samospráva

Vieme, koho ocenia na slávnostnom mestskom zastupiteľstve: Vystúpi na ňom aj svetová umelkyňa s maľovaním do piesku, VIDEO

Po úspechu v škandinávskych krajinách prijala EVA AIBAZ pozvanie do viacerých európskych štátov, teraz prichádza do Michaloviec. Jej maľovanie do piesku bude súčasťou slávnostného zastupiteľstva, na ktorom mesto udelí aj čestné občianstvo.

Ilustračný obrázok k článku Vieme, koho ocenia na slávnostnom mestskom zastupiteľstve: Vystúpi na ňom aj svetová umelkyňa s maľovaním do piesku, VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Príbeh Božieho narodenia, ako ste ho ešte nevideli. Umelkyňa s kaukazsko-ruskými koreňmi Eva Aibaz namaľuje Vianoce pieskom. Jej vystúpenie bude súčasťou slávnostneho zastupiteľstva.

Ceny primátora

Poslanci Mestského zastupiteľstva Michalovce sa aj tento rok stretnú na slávnostnom zastupiteľstve pri príležitosti odovzdávania mestských ocenení za rok 2015.

„Čestné občianstvo mesta bude udelené predsedovi Košického samosprávneho kraja JUDr. Zdenkovi Trebuľovi za dlhodobý a priaznivý vplyv na rozvoj mesta Michalovce a za kladný vzťah k mestu,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Ceny mesta Michalovce budú udelené týmto jednotlivcom a kolektívom: Tomášovi Jakubčovi (in memoriam), Mgr. Viere Džoganovej, Mestskému kultúrnemu stredisku Michalovce, Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického a firme SCORP, spol s r.o.

Ceny primátora mesta tentokrát získajú Ing. Jaroslav Bendzák, Ing. Ján Kocúr, CSc., Helena Čopáková, Rudolf Gabzdil, RSDr. Ján Mikula, Mgr. Helena Chvostaľová, Mgr. Ján Švec Bilý, Mgr. Jarmila Škrabuľáková, Valéria Mitrová, ThDr. Štefan Horkaj, Štefan Tóth, Cirkevná materská škola sv. Terezky, Základná škola T.J. Moussona, Základná škola na Školskej ulici a Základná škola na Okružnej ulici.

Maľovanie pieskom

Podujatie spestrí hudobný hosť Symphonic News Quartet a so svojím programom Vianoce maľované pieskom vystúpi aj Eva Aibaz. Eva Aibaz , nevšedná maliarka z Petrohradu, ktorá svojim maľovaním pieskom ohuruje celý svet! Program Vianoce maľované pieskom je príbehom Božieho narodenia a emotívnej atmosféry vianočného času. Je unikátny svojim umeleckým stvárnením, použitím netradičnej formy výtvarného umenia – pieskovej animácie. Priamo pred Vašimi očami vznikajú obrazy maľované pieskom naživo.

EVA AIBAZ, jedna z najtalentova­nejších umelkýň Petrohradskej školy pieskovej animácie s kaukazsko-ruskými koreňmi. Je absolventkou prestížnej Petrohradskej univerzity kultúry a umenia, odbor réžia a produkcia. Eva je nekonvenčná, kreatívna a zároveň disciplinovaná výtvarníčka.

Jej vystúpenia sú predovšetkým príbehy maľované pieskom, kávou a pod. Rukami a pieskom vytvára obrazy, ktoré sa vzájomne prelínajú, doplňujú, logicky vrstvia a zanikajú, aby príbeh vrcholil svojím finále.

Divák predstavenie vidí na premietacej ploche pomocou kamery a videoprojektoru a súčasne môže umelkyňu sledovať pri jej tvorivej činnosti. Eva vytvára vlastné príbehy, ale tiež sa inšpiruje známymi témami. Spolupracuje s viacerými hudobníkmi pri tvorbe programov. Známe sú jej kreatívne workshopy.

Vstup na slávnostné odovzdávanie ocenení spojené so zaujímavým kultúrnym programom je voľný. Malá ochutnávka tu.

V Michalovciach vystúpila ruská umelkyňa s maľovaním do piesku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM