Rôzne

Víkend v Michalovciach je za dverami: Program, pri ktorom sa nudiť nebudete

Víkendové tipy, ktoré sme pre vás vybrali zaručujú, že sa určite nebudete nudiť. Pripravili sme pre vás výber od piatku do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Michalovciach je za dverami: Program, pri ktorom sa nudiť nebudete
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

28. vianočné trhy

13. – 14. 12. 2019, Michalovce

Vianočné trhy sa tešia veľkej obľube z dôvodu ich konania v predvianočnom období. Tieto trhy trvajú dva dni a návštevníci môžu nakúpiť rôzne vianočné darčeky, ktorými môžu potešiť svojich najbližších.

Kultúrny program, ktorý zabezpečuje mestské kultúrne stredisko je plný kolied, ukážky vianočných zvykov a pokojnej vianočnej atmosféry.

Koncert

14. 12. 2019, od 17. do 19. hod., Mestské kultúrne stredisko

Folklórne združenie Zemplín uvedie vianočný program pod názvom Pokoj svätý vinšujeme Vám. Vianočný program v spojení mladšej a staršej generácie DFS a FS Zemplín s vianočnými zvykmi a obyčajami na Zemplíne.

Kračun

15. 12. 2019 o 17:00 hod., Zemplínske múzeum, Kostolné námestie 1, Michalovce

Podujatie „Kračun“ nadväzuje na tradíciu predvianočných stretnutí, na ktorých sa návštevníkom približujú ľudové zvyky Zemplína spojené s najkrajšími sviatkami v roku.

V programe pripravenom v spolupráci s folklórnym súborom Porubjan z Poruby pod Vihorlatom budú predstavené dedinské zvyky spájané s prípravou štedrovečernej večere ako aj tradičné koledy spolu s betlehemskou obchôdzkou.

Vianoce s heligónkou

15. 12. 2019 o 14:30 hod, Veľká sála MsKS

Vianočný koncert heligonkárov a ich hostí oslávi svoj 4. ročník. Podujatie sa uskutoční vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach. Tento rok privítame aj zahraničných hostí, heligonkárov z poľského mestečka Medzibrodzie Žiwiecke, ktorých sme po prvýkrát privítali na májovej Zemplínskej heligónke.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Rozsvietenie vianočnej výzdoby v Michalovciach si pozrite na fotkách.

Rozsvietenie vianočnej výzdoby v Michalovciach
10
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM