Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Vinianske jazero a Šírava pod bielou perinou: Krásne zábery ako z rozprávky, FOTO

Na Šíravu a Vinianske jazero prichádzajú v zime najmä návštevníci zo širokého okolia. Aj keď snehu je pomenej, na chvíľu sa všetko zabelelo.

Ilustračný obrázok k článku Vinianske jazero a Šírava pod bielou perinou: Krásne zábery ako z rozprávky, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Radoslav Paukov

Na Šíravu a Vinianske jazero prichádzajú v zime najmä obyvatelia Michalovského, Sobranského a Humenského okresu. Hlavným ťahákom je korčuľovanie a sánkovanie. Kvôli výkyvom počasia sa na Šírave korčuľovania tejto zimy možno nedočkáme.

Snehová prikrýva

Kto vie, či sa podarí aspoň sánkovačka na Hôrke. Počet dní so snehovou pokrývkou totiž ubúda, a to sa týka aj decembra, ktorý je prvým mesiacom zimy. Pravdepodobnosť, že bude sneh počas Vianoc je čoraz menšia. Naposledy boli nielen biele, ale aj mrazivé vianočné sviatky na celom Slovensku pre 17 rokmi, teda v roku 2002.

Snehovú prikrývku sa podarilo počas posledných bielych dní zachytiť nášmu čitateľovi Radoslavovi Paukovi. Po dlhých týždňoch sme sa na chvíľu dočkali. Sneh už síce pominul, ale môžete sa pozrieť aspoň na nádherné zábery.

Sneh objektívom

Náš čitateľ zachytil objektívom krásne miesta v okolí zemplínskeho mora i jazera. Nechýba na nich ani legendárna vyhliadková veža na Hôrke a výletná loď. Obľúbené miesta dostávajú na fotografiách úplne iný rozmer. Uvidíme, či sa ešte potešíme zo snehu a bielej ozdoby na Šírave a vo Vinnom.

Pozrite si aj fotogalériu od Radoslava Paukova, ktorý zachytil zasnežené Vinianske jazero a Šíravu.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Šírava a Vinianske jazero pod bielou perinou
16
Galéria
Zdroj: Radoslav Paukov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM