Zuzana Ročeňová Správy

VIZUALIZÁCIA: Takto má vyzerať nová michalovská nemocnica

Do Michaloviec mieri nemocnica novej generácie a pacienti sa tak môžu tešiť na vysoký počet jednolôžkových izieb, harmonické liečivé prostredie a na moderné technologické vybavenie. Pozrite si, ako má vyzerať nová michalovská nemocnica po dokončení.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIA: Takto má vyzerať nová michalovská nemocnica
Zdroj: Dnes24.sk

Prístup k pacientovi bude už o pár rokov v Michalovciach iný, ako je bežné v slovenských nemocniciach . „Chceme zabrániť zbytočným vyšetreniam, čakaniam a stresu,“ hovorí manažér rozvoja siete nemocníc Svet zdravia Juraj Mičko.

Medicínske oddelenia v novej nemocnici

Všetky súčasné oddelenia budú umiestnené v štyroch hlavných medicínskych objektoch novej nemocnice. V novej budove to budú: urgentný príjem, centrálna JIS a ARO, rádiológia vrátane CT a MR vyšetrení, Matka a dieťa (pôrodnica, neonatológia, pediatria), chirurgické oddelenia (chirurgia, traumatológia, ortopédia, urológia, gynekológia) a internistické oddelenia (interné, geriatria a neurológia), centrálne operačné sály, jednodňová chirurgia, pôrodné sály.

Dnešný chirurgický pavilón prejde rekonštrukciou a v roku 2018 tam bude sprevádzkovaná ambulantná časť nemocnice. Bude aj priamo prepojený s novou budovou nemocnice. Do uvedeného obdobia je naplánovaná aj rekonštrukcia pavilónu infektológie a pneumológie.

Po novom s rodinným príslušníkom na izbe

Príjemné moderné prostredie bude navodzovať vhodná kombinácia interiérových prvkov, tvarov, farieb a prírodných materiálov. Nová budova bude pozostávať z prízemia a troch nadzemných poschodí, v ktorej bude sedem moderných operačných sál a 186 izieb s lôžkami (80 jednolôžkových izieb). Kapacita lôžok v novej nemocnici bude 406 – 486 (v novej budove 301 – 381). „Jednou z predností bude funkcia rooming in, ktorá umožní rodinnému príslušníkovi prenocovať s pacientom v izbe,“ doplnil Juraj Mičko

Centrálny urgentný príjem

Nový centrálny urgentný príjem bude fungovať podľa západoeurópskych štandardov. Táto časť nemocnice bude nadpriemerne vybavená z priestorového aj z technického hľadiska.

S urgentným príjmom bezprostredne susedia diagnostické úseky, anestéziologicko-resiscutačné oddelenie a jednotky intenzívnej starostlivosti, kam bude možné pacienta čo najjednoduchšie presunúť, respektíve transportovať urgentným výťahom k operačným sálam.

Foto: Svet zdravia

Michalovská nemocnica novej generácie
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM